Unreal Engine öğrenilmeli mi?

krekeas

Decapat
Daha fazla  
Unity arayüzünü biliyorum ve kullanabiliyorum. Temel bir C# bilgim var ama daha kendi başıma kod yazamıyorum ve Unity'den sıkıldım. Unreal Engine öğrenmeye başlamalı mıyım sizce?

Unity arayüzünü biliyorum ve kullanabiliyorum. Temel bir C# bilgim var ama daha kendi başıma kod yazamıyorum ve Unity'den sıkıldım. Unreal Engine öğrenmeye başlamalı mıyım sizce?

Başla. Unity'den arayüz olarak daha basit hatta. Kod konusunda yorum yapamam ama.

Çok sıkıntı yok ya uğraşmayı seviyorum arada.

Kod yazmak zor geliyorsa ve zorlanıyorsan hiç girme. Şuan yazarken keyif almıyorsan yapılacak iş değil.
Unreal engine'e geçince ingilizce bilmen öğrenmeni hızlandırıyordu o da yarı yarıya geçti. Türkçe desteği de var. 3D Kaliteli ve kolay şekilde oyun yapmak istiyorsan UE 5 öğren.
Başla. Unity'den arayüz olarak daha basit hatta. Kod konusunda yorum yapamam ama.
Bu algıdan çıkın artık. Unreal Unity'den daha basit. Daha önce kaç kere kullandın UE'yi de bu sonuca vardın?
Tek sıkıntısı documentation. Unity için çok daha kapsamlı yardımcı şeyler varken Unreal'da genel olarak yalnızsın. Çok fazla kaynak yok diyebilirim.
Bence de inanılmaz haklısın. Hatta seni desteklemek için her kelimeye ayrı ayrı link bıraktım hepsine doya doya bak

İkisini de kullandım? Geçen sene Unreal Engine 5 ile FPS oyun denemesi, bu sene de bitirme projesi için Unity de retro boomer shooter oyun geliştiriyorum. Her bir şey bana ait olacak şekilde.

Bence de inanılmaz haklısın. Hatta seni desteklemek için her kelimeye ayrı ayrı link bıraktım hepsine doya doya bak

Yardımcı kaynak yok demedim Unity o konuda daha kapsamlı onu belirttim. Dokümantasyon Unity'de daha iyi hala daha fikrimin arkasındayım.

İkisini de kullandım? Geçen sene Unreal Engine 5 ile FPS oyun denemesi, bu sene de bitirme projesi için Unity de retro boomer shooter oyun geliştiriyorum. Her bir şey bana ait olacak şekilde.
Yardımcı kaynak yok demedim Unity o konuda daha kapsamlı onu belirttim. Dokümantasyon Unity'de daha iyi hala daha fikrimin arkasındayım.
Fazlasıyla var. Üstüne üstlük asset desteği de Unreal'in daha fazla. Karşılaştırılacak konular bunlar değil.
Asıl tartışacağın konu KS kod yazmaktan zevk alıyor mu, Oyun 2D mi yapılacak, Mobil mi yapılacak, Multi Platform mu yapılacak, Görsellere önem veriliyor mu?
O zaman belki motorları kıyaslayabileceğin bir şeyler olabilir. Evet senin dediğine gelecek olursak Unity daha kolay ve daha kapsamlı. (!)

İkinizde teşekkür ederim öncelikle.
Evet kod yazmaktan cidden keyif alıyorum ama 2 haftadır çok basit bir kodu anlamaya çalışıyorum ve biraz bunaldım ondan Unreal Engine geçmek istemiştim aslında. oyun 3D yapacağım. PC'ye yapacağım. Görsellere önem vermiyorum. Unreal Engine da bir sürü önceden aldığım ücretsiz assetler de duruyor onları da kullanmak istiyorum aslında.

Yeterli asset varsa güzel bir oyun çıkabileceğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…