Unreal Engine sistem gereksinimleri neden bu kadar ağır?

Hocam ben 6 çekirdek i5 9400f ile açmayı denedim bir ara, çok drop yiyordum sonra ise çoğu zaman program kapanıyordu zorla fakat bazen açılıyordu ama onda da 2 dakika bekledikten sonra kendine geliyor. Bence de UE4 kullanın,UE5 işlemci olarak güçlü işlemci istiyor.

Sistemin UE4 için yeterli. Benim sistemim yettiği için UE5 kullanıyorum ama yine de droplar vs. oluyor. UE4 desteği kesilmez, hâlâ en iyi oyun motorlarından.

Neden bu kadar ağır, 16 GB RAM ve GTX 1650 yeter mi?

GTX 1650, başlangıç için yeterli olur ancak üst düzey development için yeterli olmayacaktır. Acemiliğini bu kart ile atabilirsin. İleride üst düzey işlere girdiğinde maddi durumuna bağlı olarak yükseltmeni yaparsın. Ben acemiliğimi 1050 Ti ile 4.26'da atmıştım. Basit projeler üzerinde (sistemimi yormayacak şekilde) çalıştım. Şu an RX 7700 XT kullanıyorum hala yetmiyor. :D

Onun haricinde motor yüksek miktarda RAM ve işlemci kullanıyor. Size tavsiyem 5'le başlamayın, 4.27 ile başlayın. Ayrıca henüz desteği falan kesilmeyecek, bir anda destek kesemezler kullanan milyonlarca kişi var.

Motor ayarları üzerinden kaliteyi ve çözünürlüğü düşürerek yüksek ölçüde performans artışı sağlayabilirsiniz. Görüntü bulanıklaşır ama bilgisayarınız rahatlar. Gerekli ayarlar için ekstra konu açıp etiketlerseniz adım adım anlatabilirim. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı