Unreal Engine'de oyun ve harita tasarlamak için gerekenler

150101

Kilopat
Makaleler
5
Amacım Unreal Engine 4 üzerinden harita tasarlamak. Ama grafik bakımından daha (Tatlı- Pastelimsi)olacak. Küçük küçük haritalar tasarlayıp bölüm bölüm yapmak istiyorum. Ve Skyrim de olduğu gibi mesela bir eve girmek istediği zaman böyle hafif bir kapı açılma animasyonu ve sesi. Ardından bir önceki yerden bambaşka bir küpün içine ışınlanıyorsun. Aynen onu yapmak istiyorum. Ve oyunda basit bir takas ve envanter sistemi olmasını istiyorum. Ve yine hafiften bir yetenek ağacı (En iyi örnek M&B W olur.). İşte "1 puan daha eklersen envanterine +12 yer." gibi gibi. Bu arada oyunun tamamen ticaret üzerine olmasını bekliyorum. Tabi karşına çıkan herkes ile etkileşime geçebileceksiniz. Oyun biraz eski çağda geçecek. Yapmak istediğim haritalara en iyi örnek:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Arka planda gösterilen harita.). Mesela bir yuvarlak nesne yapıp onu uzatıp odunsu bir şekle getirip kahverengi renge boyayıp sanki evin çatısını tutan bir odun gibi göstermek istiyorum. Daha oyun hamurumsu grafikler. Tamamen harita tasarım kısmını UE4 üzerinde bitirebilir miyim? Ekstra olarak program kullanmak istemiyorum. Kullanmam gerekse bile 3D karakter tasarlama ve kaplama tasarlayabileceğim bir yazılım olsun. Bedava olması şart. Bir de ekstra olarak:
C++ öğrenmem gerekiyor mu?
İngilizce ne kadar gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
C++ şart ama blueprint var c++ olmadandan oyun yapabilirsin. Unreal türkiye formunda araçlar var oraya gir ücretsiz araçlar listesi ve bedava model siteleri var. Ek olarak modelleme için blender 3d kullanabilirsin. Photoshop alternatifi gimp ve inkspace var. Ses için audacity programı ücretsiz. Make human ücretsiz karakter modelleme programı. Sorun olursa burdayım.

Programların yanı sıra; Sabır, zeka, yetenek ve de olmazsa olmaz Hayal Gücü gerekiyor. Programlar klasik, modelleme için AutoCad&Blender&Sketchup. UE4 yazılım için ise C# | Blueprint ya da C++. Her şeyden önce Hayal Gücü...

Ben bu Blueprint işini pek anlamadım. Mesela ne kadar bir envanter ve takas sistemini Blueprint ile yapılabilir mi? O kadar geniş bir alana mı sahip yoksa daha basit daha düz şeyler için mi? Blueprint kullanarak mesela "Kapıya gelip "E" ye bastığında kamerası sabit kalsın, kapıda şu animasyon oynasın ve kadar "gtkrmri" koordinatlarına ışınlansın." diyebilir miyiz? Ve Blueprint kullanıcak olur isem sanırım baya iyi bir İngilizceye sahip olmam gerekecek.

Temel işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Temel IF&ELSE komutlarını, karakter hareket ettirmesini, örneğin;"kapıya gelince animasyonu oynat!" gibi komutları yapabilirsiniz. sizin hayal gücünüze ve bilgi birikiminize bağlı olacaktır.

Peki lisede C öğretiyorlar diye biliyorum ama C++ öğretiliyor mu? Ve öğrendiğim diller bana Unreal Engine de yardımcı olur mu?

Benim bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla Okullarda programlama dersi için C# öğretiliyor. Onun dışında öğretmenlerin isteğine göre eğer öğretmek isterlerse Java yı da gösteren hocalara denk geldim. C++ UE4 için yeter, zaten derleyicisi C++. Daha fazla dil sadece sizin daha hızlı ve mantıklı düşünmenize yarar, daha fazla taban da program yazma şansınız olur.

Benim bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla Okullarda programlama dersi için C# öğretiliyor. Onun dışında öğretmenlerin isteğine göre eğer öğretmek isterlerse Java'yı da gösteren hocalara denk geldim. C++ UE4 için yeter, zaten derleyicisi C++. Daha fazla dil sadece sizin daha hızlı ve mantıklı düşünmenize yarar, daha fazla taban da program yazma şansınız olur.

Sizce C++nın derslerini nereden almamız daha mantıklı olur?

Sizce C++nın derslerini nereden almamız daha mantıklı olur?

C++ veya farklı herhangi bir dilde tek bir kaynağa bağlı kalmamak gerekir. YouTube'da C++ için yüzlerde farklı eğitim videosu mevcut bunlar ile belirli bir seviyeye kadar gelebilirsiniz. Basit seviyede hepsi aynı şeyleri anlattığından kimin videosu ile çalıştığınız çok bir şey değiştirmeyecek. Bu aşamadan sonrası kendi kişisel gayretinize bağlıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı