Unreal Engine'i anlamak zor mu?

bora1094

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Eskiden Unity kullanırdım fakat UE'nin daha iyi olduğunu öğrendim. Ben de Unreal öğrenmeye karar verdim. 1 haftadır öğrenmeye çalışıyorum fakat hiçbir şey öğrenemedim. Aşırı karmaşık geliyor. Bir şeyi öğrenmeye çalışırken kayboluyorum resmen programın içinde. Bu benimle alakalı bir problem mi ben mi anlamıyorum yoksa? Siz de bu kadar zorlandınız mı öğrenirken?

Merhaba. Eskiden Unity kullanırdım fakat UE'nin daha iyi olduğunu öğrendim. Ben de Unreal öğrenmeye karar verdim. 1 haftadır öğrenmeye çalışıyorum fakat hiçbir şey öğrenemedim. Aşırı karmaşık geliyor. Bir şeyi öğrenmeye çalışırken kayboluyorum resmen programın içinde. Bu benimle alakalı bir problem mi ben mi anlamıyorum yoksa? Siz de bu kadar zorlandınız mı öğrenirken?
Kimden, neyi öğrendiğinize göre değişir. UE diğer motorlara göre çok daha kolay. Daha fazla ayrıntı içermesi daha zor olduğu anlamına gelmiyor.
Tavsiyem BTK Akademiden UE 5.2 kursunu alman ve Udemyden de Leartes Studio'nun (Emre) kursunu alman. Konuları hızlı geçme bir öğrendiğini iki kere yap. Hiç bir yerden destek almadan kesin olarak yapabildiğinde öğrendiğini anlayıp sıradakine geçebilirsin.

Adım adım gittiğin sürece sorun yaşamazsın. Önce arayüzü öğren, daha sonrasında aklında bir oyun mekaniği kur ve bunu motorda blueprint kullanarak yap. Daha sonrasında bunu C++ kullanarak yap.

Bunları yaparken zaten baktığında çoğu şeyi öğrendiğini göreceksin motor açısından. Tabi bunun daha görsel kısmı, UI kısmı, efekt kısmı var onlar da zamanla oturur elbet.

Tutoriallara çok yapışmanı tavsiye etmem ki tutorial kullanacaksan illaha onun üstüne ekle bir şeyler yaparken. Udemy üzerinden Stephen Ulibarri adlı eğitimcinin kurslarına bakmanı tavsiye ederim, başka kurslar için bir şey diyemem ama araştırdığımda bu en ön planda olan kurstu.

Daha sonrasında kendi projene başla, gerek dökümantasyonları oku gerekse chatGPT kullan fark etmez ama kendi başına bir proje çıkararak öğrenirsin en iyi şekilde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı