Unutamadığınız Ekran Kartları

NVIDIA GeForce FX 5500, 256 MB.

10 yıllık sistemimde o kart vardı ve o sistemin anakartında AGP yuvası vardı. Ekran kartı da AGP'ydi. PCI da vardı ancak onda Wireless kartı vardı.

Sistemde BIOSTAR PT880P-A7 Combo anakart vardı. 10-12 yıl öncesinin en iyi sistemlerinden biriydi.

Sistemde zaten 512 MB RAM vardı, 1 GB RAM daha takarak Windows 7 Enterprise 32 bit yüklemiştim. O sistemde de Minecraft, GTA San Andreas, NFSC gibi oyunları rahatlıkla oynayabiliyordum.

GTA San Andreas ve Minecraft şu anda kullandığım Toshiba P50-B-116 sistemimde de yüklü. Şimdi gidip de NFSC yükleyesim geldi :D

Sisteme bir ara Windows Technical Preview yüklemiştim. Ancak yeni güncellemelerden dolayı sistemde sıkıntılar yaşanaya başlamıştım. Bundan Windows 7'ye dönmüştüm.

2015'te o sistem hakkın rahmetine kavuştu.

Sakın bana, 800x600 çözünürlükte oyun oynarken keyif aldığını söyleme. Ben "Oyunları neden 1366x768 çözünürlükte oynuyorum?" diye düşünüyorum. Buradan Geforce 940M ekran kartına selam olsun. Az şey becermedi. Gayet memnunum.
Bende 720 den 1080'e geçtim 2 hafta önce hayatı bir fark göremedim. (1050Tİ)
1050ti çok popüler ömrü var onun daha tanıdıklarının neredeyse hepsi onu kullanıyor. Çok cömert bir kart PSU istemiyor 1080p 60fps medium oynatıyor daha ne olsun MSI gaming X modelini kullanıyorum 65 dereceyi geçmedi Adana'nin ölümcül sıcağı ve havasız bir kasada.

S3 Trio64V+: S3 Trio'nun ekran kartı kabul edilmesi için bin şahit gerektiğini biliyorum. Ama biz ekran kartının ne olduğunu bu küçük "Grafik hızlandırıcı"dan öğrendik, değil mi? Ekran kartı fidanının dikildiği dönemler. Artık bir ağaç oldu. Ama kendisi yok. Aramızdan ayrıldı.

Ben de hala bulunuyor. :)
20180525_214658.jpg
20180525_214709.jpg

2014 - 2015 yılında almıştım. 180 TL'ye sonra GT 1030'a geçtim. Şimdi GTX 1050 kullanıyorum. Bu kartı alacağına dediğinizi yapmak daha mantıklı. Hala bu kartın pöpüler olduğunu görünce küfürler ediyorum. Technopat.com'da bile hala düşük seviye sistemlere öneriliyor. Dolar kuru yüzünden. Yazık. Ben gördüğüm yerde müdahale ediyorum. Ama görmediklerim de oluyordur. Geçmiş olsun.
Hocam 1050 Tİ hakkında düşünceleriniz neler?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı