Unutulan BIOS şifresi nasıl sıfırlanır?

nikoisbackx

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Software Engineer
Merhaba, ASUS D409BA-BV167t AMD A6-9225 bir laptopumuz var.

BIOS şifresi unutulmuş ve Windows'a giremiyoruz. BIOS pilini çıkarıp tekrar takmak BIOS'un sıfırlanmasını sağlar mı? Yoksa eğer BIOS şifresini nasıl sıfırlayabiliriz konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok seviniriz.

Teşekkürler.

BIOS pilini 1 veya 2 dakika çıkart sonra geri tak.
Bilgi için teşekkürler fakat yeni nesil bilgisayarlarda bu pek işe yaramıyor diye biliyorum. Yazdığım marka model cihazda BIOS pili var mı diye nasıl anlarım arkasını açmadan. Cihaz yanımda değil şuanda.

Günümüz laptoplarında işe yarıyor mu halen bu metod?
Onu öğrenmeye çalışıyorum bende.

Bilgi için teşekkürler fakat yeni nesil bilgisayarlarda bu pek işe yaramıyor diye biliyorum. Yazdığım marka model cihazda BIOS pili var mı diye nasıl anlarım arkasını açmadan. Cihaz yanımda değil şuanda.

Onu öğrenmeye çalışıyorum bende.

Ben de öyle biliyorum eskisi kadar kolay değil. Bir de bazı marka modellerde universal password gibi bir şey oluyordu, hatta böyle siteler vardı. Marka modele göre BIOS şifresini sıfırlayabilen evrensel şifreleri veriyorlardı. Sizin cihaz için bulabilirseniz ne ala, bulamazsanız yetkili servisle falan görüşün kendinizin yapabileceğiniz bir şey olduğunu sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı