Upgrade Sonrası Ekran Titremesi

Sorunu çözer mi bilmiyorum, biraz kocakarı ilaçlarına benzeyecek ama, eskiden bende de olurdu titreme. Sonra baktım monitörün dibinde hoparlörler var. Birazcık uzaklaştırınca titreme kesilirdi. :D

Sorunu çözer mi bilmiyorum, biraz kocakarı ilaçlarına benzeyecek ama, eskiden bende de olurdu titreme. Sonra baktım monitörün dibinde hoparlörler var. Birazcık uzaklaştırınca titreme kesilirdi. :D

Bu kocakarı yöntemi değil. Hoparlörün içinde mıknatıs vardır. Mıknatıs sinyalleri bozar. Bu yüzden titreme olur.

@SunqFu. Monitörünün modeli nedir ve kullandığın kabloların fotosunu paylaşır mısın?

Monitörüm Pro2000 marka Proview üretimi. Model PRO9190 .

Kendi VGA kablom:

DSC00495.jpg

DSC00496.jpg

Yeni satın aldığım:

DSC00493.jpg

DSC00494.jpg

Bir tane daha denedim. Kuzenimin boşta duruyordu. O da 3m kalın kaliteli bişey gibiydi ama onda da hem daha fazla titreme ve simgeler çift gibi gölgeli gözüküyordu. En az titreme kendi kablomda oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci kablo ile sorun olmaması lazım. Etrafta hoparlör vs varsa, ya da içinde mıknatıs olan bir şey, bunlar parazit yapıyor olabilir. Bir de DVI VGA dönüştürücü kullanıyorsan onu sıkı bağladığından emin ol. Bir de monitör Hz ve çözünürlük değerin kaç şu anda?

İkinci kablo ile daha çok oluyor. Ucuza aldım onu, dandik galiba. 10 TL'ye aldım. Hoparlör yok. Çözünürlüğüm 1440x900 60Hz ama 75Hz'de daha az titreme oluyor. DVI dönüştürücü var ama kullanmıyorum ama onu da takıp denedim, sonuç aynı.

- - - Güncellendi - - -

Format atp Windows 8 64 bit kurdum. Kalın kablo ile hâlâ titreme var. İnce olan kablom ile ise yok gibi. Var ise ide fark edemiyorum. Kablolardamı sorun var acaba? Bu arada Recep abi klavyem kafayı yedi sanki. Yazilarda rakamlar çıkıyor. Internet explorer'da oluyor böyle. Java ve Flash yüklü değil ondan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan ince kablo ile titreme olmuyor, kalınla oluyor sadece. Sorun geçti gibi. Ama gene de monitör ve ekran kartı bulup test edeceğim.

Arkadaşlar sorun tekrar ortaya çıktı. Acaba AIDA64 adlı program ile sistemimde bir sorun olup olmadığını öğrenebilir miyim?

Şuan ince kablo ile titreme olmuyor, kalınla oluyor sadece. Sorun geçti gibi. Ama gene de monitör ve ekran kartı bulup test edeceğim.

Arkadaşlar sorun tekrar ortaya çıktı. Acaba AIDA64 adlı program ile sistemimde bir sorun olup olmadığını öğrenebilir miyim?

Monitörünü tamire yolla.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı