Upload sırasında internetin yavaşlaması

Berk18

Megapat
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar, Youtube'a video yüklerken internetim kitleniyor. Hiçbir video izleyemiyorum. Sadece video upload sırasında bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Speedtest sonuçlarında download hızı 26Mbps olarak görünüyor upload ise 1-3 değerleri arasında. Yani video upload sırasında kullandığım hız en fazla 300kb/s. Hiçbir upload yapmadan oyunlardaki pingim en fazla 30-40 iken upload sırasında 300'lere yükselmekte. Neden bu sorunu yaşıyoruz acaba, yardımcı olabilir misiniz?

Sorunun sebebi ADSL kullanmanız. ADSL, asimetrik bağlantı olduğundan hatta yükleme yaparken aynı anda indirme yapmanız pek mümkün olmaz. Fiber kullanıyor olsaydınız upload yaparken bile yavaşlama olmayabilirdi.
Fiber kullanıyorum. Ve büyük boyutlu dosya gönderirken net oldukça yavaşlıyor.
...
Yeni Microsoft PowerPoint Sunusuıjıjıjıjıj.jpg

Kendimce bi çözüm buldum. Yükleyeceğim videoyu telefona aldım , telefona vpn uygulaması kurup vpn calıştırdım. Sonra telefondan videonun upload'a başladım. Hızı 300kb'a sabitlendi diğer cihazlardan da internet erişimine bir sıkıntı olmadı kitlenme yaşamadım. Paylaşmak istedim belki işine yarayan olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı