Upload Sitelerindeki puanlama sistemi

• Konuyu başlatan IQRI
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 4.035
I

IQRI

Ziyaretçi
Geçen gün Letitbit sitesinden 1 günlük Premium üyelik satın aldım fakat bir süre sonra '' Hesabınızda bu dosyayı indirebilmek için yeterli puan bulunmamaktadır '' uyarısı aldım. Dosya boyutuyla ilgili birşey mi çünki indirmeye çalıştıklarım 2.5Gb 3.5Gb 5.5Gb halinde tek dosya.

Bu puanlama sistemine göz attım Uploaded sitesindeki fiyat listesindede var. Önceden bu şekil bir sınırlama yada uygulama yoktu galiba , Bi kaç kere Hotfile kullanmıştım hiç bir sınırlama ile karşılaşmamıştım.
Genelde kullanım şekli 1 günlük 1 haftalık olanlara uygulanan bir kota sistemimi var yoksa asıl Premium özellikleri 1 aylık üyelik satın alanlara mı uygulanıyor?bu konuyla ilgili geniş bilgiye nereden ulaşabilirim?

Letitbit premium üyeliklerde puan sistemini getirmiş. Toplam puanınız = abonelik süresi (gün) x 10 puan olarak hesaplıyorlar. Bir günlükten, bir yıllığa kadar bütün premium hesaplarda bu formül uygulanıyor. Sizin bir günlük hesabınıza uygularsak: Toplam puanınız 10 oluyor. Şimdi gelelim işin kurnazlığına; her 1 gb dosya indirmenizde puanınız 1 eksiliyor. Sonuçta toplamda 10 gb dosya indirme hakkınız oluyor. Eskiden böyle bir uygulama yoktu 1 günlük dahi hesap alsanız indirebildiğiniz kadar dosya indirebiliyordunuz.

Letitbit premium üyeliklerde puan sistemini getirmiş. Toplam puanınız = abonelik süresi (gün) x 10 puan olarak hesaplıyorlar. Bir günlükten, bir yıllığa kadar bütün premium hesaplarda bu formül uygulanıyor. Sizin bir günlük hesabınıza uygularsak: Toplam puanınız 10 oluyor. Şimdi gelelim işin kurnazlığına; her 1 gb dosya indirmenizde puanınız 1 eksiliyor. Sonuçta toplamda 10 gb dosya indirme hakkınız oluyor. Eskiden böyle bir uygulama yoktu 1 günlük dahi hesap alsanız indirebildiğiniz kadar dosya indirebiliyordunuz.

10 puan çok azmış hatta 1 aylık satın alan içinde 300Gb çok düşük bir rakam , burda bir yanlışlık olmasın?
Uploaded sitesinde 2 günlük Premium için 500 puan veriyor bu hesaba göre 500Gb manasınamı geliyor? 1 Aylığı 1.000 puan dan 1Tb daha mantıklı bir rakam.Bu durumda Letitbit sitesinin bir avantajı yok manasına geliyor.
Turbobit Premium fiyat listesine baktım orada puanlamadan hiç bahsedilmemiş , sanırım yok.

En son Rapid'e para vermişimdir. Ondan sonra Usenet kardeşim. Ne torrent ne upload siteleri. Hepsi çöplük. Bu işin nirvanası Usenet'tir.

Rapid dönemi bayağı eski seneler, Torrent in işleyiş bakımından çöp olduğu kesindi, sen söyleyince Useneti biraz araştırdım daha disiplinli ve düzenli .
Benim gibi belli bir site üzerinden belli içerikler için sitenin kullandığı upload sistemleri yeterli geliyor ama geniş yelpazede Usenet çok iyi gibi şuanda.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı