Upload yaparken internetin felç geçirmesi ve paket kaybı

kullanilmiyorr

Hectopat
0.40 upload alıyordum yeni pakete geçtim ve 6 Mbps upload alıyorum, baya bir rahatladım fakat hala küçük bir sorunum var. Upload yaparken bütün hızı kullandığı için az da olsa ping çıkıyor ve internete erişimde yavaşlık oluyor. Eğer düzelecekse bu uploadı rahatlatmak amaçlı düşürebilir miyiz? Yayıncılar da öyle yapıyor sanırım, bütün uploadı yayına vermiyor.

Diğer bir konu bugün canlı derste iken 10-15 saniyelik internetin kesildiğini ve baktığımda paket kaybının %99.8 gösterdiğini gördüm. Bu başıma 15 dkda bir geliyordu ve dersten atıyordu. Ekip çağırdım ama size de bir sormak istedim. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir? Packet loss testlerinde de bazen %80 paket kaybı çıkarken bazen %5 i %10 u geçmiyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

İnternete erişimde kullandığınız cihazlar nelerdir? (Ağ cihazları da dahil)

İnternete erişimde kullandığınız cihazlar nelerdir? (Ağ cihazları da dahil)
Ablamın telefonu bilgisayarı, benim telefonum ve bilgisayarım. Ablamın bilgisayarı sadece canlı ders için kullanılıyor, canlı derste iken ikimizde telefonları kullanmıyoruz zaten. Sadece 2 bilgisayardan canlı ders açık oluyor ama 24 Mbps download 6 Mbps upload paketim olmasına rağmen sırf şu paket kaybı yüzünden ders dinlenmiyor.

Modelleri nedir? Modemin modeli nedir? :)

Sizin sorununuz örnek vererek anlatmam gerekirse, torrentten bir şey indirirken tüm hızı kullandığı için oyun oynarken sizin verileriniz iletilemiyor ya da gecikiyor. Bu yüzden sorun yaşıyorsunuz diye düşünüyorum. Upload yaptığınız program'ın verisini sınırlama gibi bir özelliği var mıdır? Çünkü en düz mantıkla böyle çözülebileceğini düşünüyorum.

Sizin sorununuz örnek vererek anlatmam gerekirse, torrentten bir şey indirirken tüm hızı kullandığı için oyun oynarken sizin verileriniz iletilemiyor ya da gecikiyor. Bu yüzden sorun yaşıyorsunuz diye düşünüyorum. Upload yaptığınız program'ın verisini sınırlama gibi bir özelliği var mıdır? Çünkü en düz mantıkla böyle çözülebileceğini düşünüyorum.
Sorunum ablam yedekleme yaptığında video yüklerken vs. pinge etki etmemesi.

Sorunum ablam yedekleme yaptığında video yüklerken vs. pinge etki etmemesi.

Ping'e etki etmemesi nasıl bir sorun yaratıyor anlayamadım. Normalde etki etmesi, hatta kilitleyip yüksek oranda takılmalara sebep olması lazım. Bunu atıyorum Google Fotoğraflar için otomatik yedekleme ya da el ile yedekleme yapılıyorsa eğer, modeminizin arayüzü destekliyorsa o cihazın internet sınırlarını ayarlayarak sınırlandırabilirsiniz. Modeminizin modeli nedir tam olarak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı