Uprage önceliği RAM mi yoksa HDD mi olmalı?

'Nhympex

Centipat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar;

Bir arkadaşımın sorduğu soru üzerine sizlerden bilgi almak istiyorum, Upgrade için Öncelik RAM mı olmalı yoksa HDD mi eklenmeli?

Sistem 8 GB RAM ve 480GB SSD bulunmakta sadece ve 20'ye yakın oyun yüklemek istemekte.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB ucu ucuna yetiyor artık, bazı oyunlarda. Eğer sadece aktif oynanan oyunlar yüklenirse, 480 GB SSD idare edebilir ve RAM yükseltmesine gidilebilir. Alınan RAM bellek, aynı model ve aynı kapasite olursa, çift kanal (Dual Channel) çalışacaklarından dolayı, birkaç FPS artışı bile olabilir.
Peki bu kapasite ne kadar süre yeterli olacaktır. 480GB SSD ve 1TB HDD mi eklenmeli sonra tekrar bi 480 SSD mi alınmalı.

Kişiden kişiye değişir, kullanıma bağlı. Çok büyük bir depolama ihtiyacınız yoksa (1TB+), sonradan bir SSD daha eklenebilir.
Sadece oyun olarak düşünürsek sisteme ek şuan 8gb ram alınacak sonradan hangisi seçilmeli 960GB SSD yeterli olur diyorum ben bu iki ürün arasında ek olarak 480GB'a hangisi ramden sonra upgrade yapılmalı.

Peki bu kapasite ne kadar süre yeterli olacaktır. 480GB SSD ve 1TB HDD mi eklenmeli sonra tekrar bi 480 SSD mi alınmalı.
Bence önce aynı bellekten 1 tane daha alın, ardından 480'lik SSD'ler ile sata portları dolana kadar devam edin. Son sata portuna 4 TB HDD takarsınız en son. Yani önce bellek, sonra bittikçe SSD, son sata portuna HDD alın. 480'lik SSD'ler yeterli. Anakart üzerinde kaç sata portu var?

Sadece oyun olarak düşünürsek sisteme ek şuan 8gb RAM alınacak, sonradan hangisi seçilmeli? 960GB SSD yeterli olur diyorum ben. Bu iki ürün arasında ek olarak 480GB'a hangisi RAM'den sonra upgrade yapılmalı?
Toplamda 960 GB SSD'nin yeteceğini düşünüyorsanız, ki bence yeterli olacaktır, 480 GB SSD eklersiniz sonradan. SSD alacağınız zaman konu açarsınız, o zamana göre SSD önerisi yapılır.

Bence önce aynı bellekten 1 tane daha alın, ardından 480'lik SSD'ler ile sata portları dolana kadar devam edin. Son sata portuna 4 TB HDD takarsınız en son. Yani önce bellek, sonra bittikçe SSD, son sata portuna HDD alın. 480'lik SSD'ler yeterli. Anakart üzerinde kaç sata portu var?
4 Adet Sata3
Toplamda 960 GB SSD'nin yeteceğini düşünüyorsanız, ki bence yeterli olacaktır, 480 GB SSD eklersiniz sonradan. SSD alacağınız zaman konu açarsınız, o zamana göre SSD önerisi yapılır.
Bende aynı fikirdeyim teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı