UPS alınmalı mı?

• Konuyu başlatan Nyski
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 190

Nyski

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, ben ilk defa sistem topladım size sorum sizce UPS almama gerek var mı ben koşullarımda? Fikirlerinizi, tecrübelerinizi yazar mısınız? Benim asıl korkum sistem parçalarıma bir şey olması, yoksa işte bir şey üzerinde çalışırken elektrik gitmesi, o şeyin kaydedilmediği için kaybolması pek umurumda değil. Sistem parçalarım;

R7 7800x3D, Sapphire 7900XT, MSI B850 Gaming Plus, 64 GB RAM, 4TB SSD, 850+ Gold PSU.

Daha fazla masraf yapmak istemiyorum yılda Max 1,2 kez işime yarayacak bir UPS için 7, 8K para vermeye benim yaşadığım yerde pek elektrik kesintisi olmuyor açıkçası belki ayda Max 2 kez 5, 10 dk gidiyordur o kadar. Dediğim gibi benim çekincem UPS olmadığı için sistem parçalarıma zarar gelmesi. Sizce alınır mı? Yoksa akım korumalı priz alıp yüksek voltaja koruma mı sağlamalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik gidince parçalarına bir şey olmaz. Yani olmaz dediğim takıntı yapmaya gerek yok, babam kaç kere şalteri indirdi hiçbir şey olmadı. Kaç defa elektrik gitti yine bir problem olmadı. Ki senin PSU çok daha iyi benimkinden. Demek istediğim takınılması gereken bir konu değil.

Elektrik gidince parçalarına bir şey olmaz. Yani olmaz dediğim takıntı yapmaya gerek yok, babam kaç kere şalteri indirdi hiçbir şey olmadı. Kaç defa elektrik gitti yine bir problem olmadı. Ki senin PSU çok daha iyi benimkinden. Demek istediğim takınılması gereken bir konu değil.
Parçalara bir şey olmasa da bazen geçici profil zımbırtısı yaşanabiliyor. Önemli dosyaları hep yedek almak lazım ne olur ne olmaz diye.

Parçalara bir şey olmasa da bazen geçici profil zımbırtısı yaşanabiliyor. Önemli dosyaları hep yedek almak lazım ne olur ne olmaz diye.

Ah arkadaşlar ah şu PC'ler konusunda en korktuğum ve başıma da gelen durumdur bu, özellikle de tam oyun içindeyken %100 anlamda PC tam kapasite çalışıyorken çat diye elektiriğin kesilmesi kasanın monitörün kapanması çok ama çok dert olur içime. Parçalara zarar vermez deniyor fakat tüm PC donanımı hepsi %100 çalışır vaziyetteyken (oyunda) elektiriğin gitmesi başta ekran kartı SSD diskler anakart ram'ler illaki bir şeylere zararı olur diye insan korkmadan edemiyor.

Konumuz UPS diye buraya danışmak istiyorum. Benim 1500VA (900W) UPS vardı 3-4 yılı doldurdu, şu an haftada 1 ayda 1-2 defa tüm sistemi kendi kendine çat! diye kapatır oldu, şebeke elektiriğinde bir sorun yokken hem de (içinden bir mini şalter atma sesiyle) UPS'nin kendisinin böyle yapması delirtti beni, 2200V bir UPS almaya karar verdim. Sormak istediğim kutusundan ilk çıkarıp çalıştırmadan prize takıp akü dolumu beklemeli miyiz yoksa hemen monitör kasa bağlayıp açmalı mı? en iyi yöntem hangisi sizce?

Tercih ettiğim UPS "APC by Schneider Electric" marka, fakat tüm dillerde kullanma klavuzu (3'er sayfalık) çevirisi var bir Türkçe çeviri yok 3 sayfa çevirip koyamamışlar sitelerinde yazılı pdf bile yok.

Neyse işte Ingilizce kitapçığında UPS için "PC'ye bağlantısını yapmadan önce boşta akü dolumu şarj edin" diye bir şey de demiyor hemen takın kullanın diyor ama "ilk açılışta 16 saat tam akü dolumu yapılmalı" da diye yazmışlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı