UPS alinmali mi?

• Konuyu başlatan Barbbo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.672

Barbbo

Hectopat
Daha fazla  
Yasadigim yerde fazla bir elektrik kesintisi olmuyor ancak metro insaatiydi falan derken belki 2-3 haftada bir elektrik kesintisi yasaniyor habersiz olarak.

Bu durumda UPS almali miyim ne yapmaliyim bilmiyorum. Akim korumali priz alinabilir pahali degiller, ancak elektrik kesintisine bir etkisi yok. (Nadiren de olsa voltaj dalgalanmasi oluyor ampul gidip gelmesiyle alakali, belki goremedigim dalgalanmalar da mevcuttur.)

Sizin fikirlerinizi almak istedim. Ayrica Aerocool KCAS kullanmama ragmen guvenemedim. Yabanci forumlarin PSU Tier listlerinde baya kotu siradalar. Seasonicle degistirme gibi bir planim da var.

Anladim asil merak ettiklerimden biri de, boyle tip seylere karsi korunmak icin iyi bir PSU almak mi daha onceliklidir yoksa iyi bir UPS mi? PSU'm cok kotu degil Aerocool ancak icime sinen bir PSU da degil acikcasi.

Aynen sanirim var, OVP/UVP gibi olaylarin hepsi listelenmis ancak kapasitor bazinda Tier 4 e konulmus ki guvenilmez deniyor, ulkemizde baya populer bir secim olmasina ragmen KCAS 600w'nin aklima yatmadi, yakinda forum 2. el kisminda olur muhtelemen :)

UPS hakkinda dusunceniz nedir? Kullaniyor musunuz? @Silinen üye

O PSU'lardan bir zarar gelmez sisteme. Olsa olsa PSU yanar, onun da olması imkansız. Kaç yıldır dandik PSU kullanıyorum. 230W'lardan kaç defa elektrik kesintisi oldu, hiçbirşey olmuyor. Şimdi anakartlarda da koruma var, Over/Low Voltaj koruması mevcut.

Aynen sanirim var, OVP/UVP gibi olaylarin hepsi listelenmis ancak kapasitor bazinda Tier 4 e konulmus ki guvenilmez deniyor, ulkemizde baya populer bir secim olmasina ragmen KCAS 600w'nin aklima yatmadi, yakinda forum 2. el kisminda olur muhtelemen :)

UPS hakkinda dusunceniz nedir? Kullaniyor musunuz? @Silinen üye
Bende laptop olduğu için ihtiyaç duymuyorum. Masaüstü kullanıyor olsaydım da almazdım. Yeni PSU'larda ve @Silinen üye 'ın da dediği gibi anakartlarda genel olarak yüksek/düşük voltaj-akım korumaları mevcut. Kapasitör konusunda çok bilgili değilim ama bu işte japon malı ürünlerin çok başarılı olduğunu biliyorum. Hemen hemen tüm japon malı kapasitörler yüksek kaliteye sahip. Seçtiğiniz PSU'nun japon malı kapasitöre sahip olması sizi bu konuda dahada rahatlatacaktır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı