Modem ve Router İçin UPS Önerisi

Eryd

Kilopat
Katılım
18 Şubat 2018
Mesajlar
3.625
Makaleler
3
Çözümler
34
Yer
Ankara
Arkadaşlar son zamanlarda yaşadığım bölgede gerçekleşen elektrik kesintilerinden bıkmış durumdayım, işlerimi aksatmama neden oluyor.

18W elektrik tüketimi olan modemim (12v 1.5a) ve 24W elektrik tüketimi olan routerımı (12v 2a) elektrik kesintisinde en azından 2-3 saat civarı tutacak bir UPS arıyorum. Elektrik gittiğinde sadece bu 2 cihazı besleyecek. 2 cihazın toplam tüketimi 42W yapıyor. Bazı kaynaklarda 30-60 Watt gibi düşük güç tüketim aralıklarında UPS'in kendini beklemeye alacağı yazmakta. Bu ne kadar doğrudur?

600VA line ınteractive bir UPS alsam bu iki cihazı ne kadar tutabilir? Ya da tutar mı, düşük güç tüketimi olduğu için UPS kendini beklemeye alır mı?

Kullandığım internet VDSL olması nedeniyle elektrik kesintisinde fiber gibi kullanamama durumu yok, o konu sorun değil. Elektrik kesintisi olduğunda telefonun internetini kullanamıyorum zira projelerle uğraştığımdan büyük dosyalar indirmem ve yüklemem gerekiyor.

Amacım elektrik gittiğinde MacBook gibi şarj konusunda iyi cihazlarla işimi yaparken kendi ev internetimi kullanabilmek.

Konu hakkında bilgili arkadaşlar varsa her türlü tavsiyeye açığım.
 
Dediğiniz gibi UPS, iki cihaz için fazlasıyla yeterli olacaktır.
 
Dediğiniz gibi UPS, iki cihaz için fazlasıyla yeterli olacaktır.
Hocam peki yukarıda belirttiğim gibi düşük güç aralığına denk geldiği için UPS'in kendini beklemeye alma gibi bir durumu olur mu sizce? Birkaç yerde bu yazılmış da. Ürünü alıp bir de iade ile uğraşmak pek istemiyorum açıkçası.

Bir de 600VA bir UPS bu 2 cihazı tahmini olarak ne kadar çalıştıracaktır, o konuda bilginiz var mı?
 
Yardımcı olmaya çalışayım. Line İnteraktif modellerde besleme şebeke üzerinden olur. Kesinti veya voltaj değişikliği gibi durumlarda kesintisiz güç verir. Online olanlar ise sürekli kesintisiz güç verir. Bunlar daha pahalı olurlar. 600 VA bir UPS, 350W kadar güç verebilir. Bu tip ürünlerde genelde 12V 7 Ah akü olur. Teknik olarak açılımı ise 7 saat süreyle 1A verebilir. Daha fazla akım çekilirse bu süre doğal olarak azalır.
 

Geri
Yukarı