UPS önerisi

msuros

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 2600 ve GTX 1660 TI ekran kartlı sistemim için kesintisiz güç kaynağı arıyorum. Sisteme Corsair VS550 güç veriyor.

Amacım ani elektrik kesintilerinde ve akım dalgalanmalarına karşı sistemi korumak.
Yani elektirik kesildikten sonra bana 1 dk güç sağlasa bilgisayarı kapatmama yetse benim için yeterli.

O yüzden bu sisteme yetebilecek en düşük VA değerine sahip UPS’ler için öneri bekliyorum. Bütçem kısıtlı maksimum 250₺ civarında olursa sevinirim.

Siz tüm sistem özelliklerini yazmadığınız için ben ortalama bir sitem yaptım (1 hdd, ve 1 ssd, 5 fan, 2 DDR4 ram). Bu sitem sizinde gördüğünüz üzere maksimum 270w enerji harcar ama siz bu değere normal kullanımda ulaşamazsınız. Çünkü sistemdeki tüm cihazları maksimum seviyede çalıştırmak her zaman mümkün olan birşey değil. Kısacası kaliteli bir 650va eğer sisteme ilerde fazla bir ekleme yapmayacaksanız gayet yeterli olur. 650va=360w, 850va=480w. Eğer sisteme ilerde ekran kartını çok güçlü biriyle değiştiririm ve işlemciyi çok daha iyisiyle değiştiririm diyorsanız 850va size daha uygun olur.
Ayrıca yukarıda ki arkadaş neye göre 650va yeterli olmaz diyor.
Lütfen yeterince bilgi sahibi olmadan insanlara bu şekilde kesin önerilerde bulunmayınız.
Eğer ups markası önermemi isterseniz. Tunçmatik önerebilirim. Kendim de bu markayı kullanıyorum. Daha iyi olsun derseniz FSP marka alabilirsiniz fakat fiyatları daha pahalıdır. Diğer markalar hakkında bilgim yok. Kendim için araştırdığımda alınabilir kaliteli markalar benim bulduğum bunlardı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    42,7 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleme:
Siz tüm sistem özelliklerini yazmadığınız için ben ortalama bir sitem yaptım (1 hdd, ve 1 ssd, 5 fan, 2 DDR4 ram). Bu sitem sizinde gördüğünüz üzere maksimum 270w enerji harcar ama siz bu değere normal kullanımda ulaşamazsınız. Çünkü sistemdeki tüm cihazları maksimum seviyede çalıştırmak her zaman mümkün olan birşey değil. Kısacası kaliteli bir 650va eğer sisteme ilerde fazla bir ekleme yapmayacaksanız gayet yeterli olur. 650va=360w, 850va=480w. Eğer sisteme ilerde ekran kartını çok güçlü biriyle değiştiririm ve işlemciyi çok daha iyisiyle değiştiririm diyorsanız 850va size daha uygun olur.
Ayrıca yukarıda ki arkadaş neye göre 650va yeterli olmaz diyor.
Lütfen yeterince bilgi sahibi olmadan insanlara bu şekilde kesin önerilerde bulunmayınız.
Eğer ups markası önermemi isterseniz. Tunçmatik önerebilirim. Kendim de bu markayı kullanıyorum. Daha iyi olsun derseniz FSP marka alabilirsiniz fakat fiyatları daha pahalıdır. Diğer markalar hakkında bilgim yok. Kendim için araştırdığımda alınabilir kaliteli markalar benim bulduğum bunlardı.

Detaylı ve açıklayıcı mesajınız için teşekkür ederim.

Fiyatı makul geldiği için bu ürünü sipariş ettim henüz elime ulaşmadı fakat bende fazlasıyla yeteceğini düşünmekteyim.

Tunçmatik Dexter 850va Ups Keseintisiz Güç Kaynağı Tsk3581 - n11.com
395612

En az 850VA almanız gerekiyor. Tavsiyem 400 liraya 1000VA alıp çiçek gibi kullanabilin. Bütçe varsa alın 1000VA
Dexter marka fason Tunçmatik ürünü tavsiye etmiyorum.
Tunçmatik kendi ürettiği Lite 2 serisinden öneririm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı