UPS sistem için gerekli mi?

tayfun tekin

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Yeni bir sistem aldım araştırmalarım sonucunda kafam iyice karıştı birisi UPS al demiş diğeri gereksiz akım korumalı priz alsan yeterli demiş bir başkası regülatör al demiş bunun gibi onlarca yorum okudum son günlerde. Sizce ne yapmalıyım öneriniz nedir? UPS için en az 850VA gerekiyor. Bütçe maksimum 800 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bölgenizde elektrik kesintisi fazla ise UPS gerekir. Akım korumalı prizler içinde bulunan varistör sayesinde yüksek voltaj koruması yapar. Kesintiye karşı hiçbir şey yapamaz. Regülatör ise düşük/yüksek voltaj koruması ve dalgalanmalara karşı korur. Kesintiye karşı hiçbir şey yapamaz. Elektrik kesintisine tek çözüm UPS'tir.

Bölgenizde elektrik kesintisi fazla ise UPS gerekir. Akım korumalı prizler içinde bulunan varistör sayesinde yüksek voltaj koruması yapar. Kesintiye karşı hiçbir şey yapamaz. Regülatör ise düşük/yüksek voltaj koruması ve dalgalanmalara karşı korur. Kesintiye karşı hiçbir şey yapamaz. Elektrik kesintisine tek çözüm UPS'tir.
Hocam UPS prizler var evimizdeki prizleri UPS priz olarak değiştirsek koruma yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
UPS priz benim bildiğim topraklama bağlantısı çubuk şeklinde olan. Başka da bir özelliği yok. Normalde farklı cihaz takılmaması için fakat ısıtıcı fişleri bile bunlara uyacak şekilde olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı