Gayet sağlam bir PSU. Gerek yok baymayın o kadar hocam.Selam,
SCP, OCP, OVP, UVP, OPP koruması olan PSU için UPS almak gerekli mi? Açıklamalarını aşağıdaki görselde bulabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1498138
Çok elektrik kesintisinin olduğu veya düzenli olarak elektriklerin kesildiği bir bölgede değilim (ayda 1 kez ya kesiliyor ya kesilmiyor genelde kesilmiyor) fakat anlık bir elektrik çalışması sonucu elektrikler giderse bir sorun çıkarır mı diye endişe ediyorum. Dalgalanmalar konusunda oluyor mu olmuyor mu pek bir bilgim yok. Önümüzde ki yaz'a kadar idare etse yeterli önümüzde ki yaz zaten tekrar çalışmaya başlayınca bir UPS almayı düşünüyorum.Bence alınmalı. Bu korumalar yeterli fakat özellikle çok elektrik sorunu olan bölgelerde (elektrik kesintisi veya 1-2 saniyelik dalgalanmalar) çok lazım oluyor. Bütçeniz yetiyorsa almanız gerekiyor bence. Bende de var ama biraz güçsüz. 5 dakika falan açık tutabiliyor bilgisayarı. 650VA'lık bendeki. Yakında ben de yüksekteceğim.
Kasa Link;
![]()
Cougar MX440 Mesh RGB CGR-56C1B-MESH-RGB-C 750W 80+ Bronze Temperli Cam Mesh USB 3.0 ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
PSU'nun bulunduğu kasanın linkini soyle bırakayım.
PSU link;
COUGAR VTE X2 750 750W 80PLUS BRONZE GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
COUGAR VTE X2 750 750W 80PLUS BRONZE GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Çok elektrik kesintisinin olduğu veya düzenli olarak elektriklerin kesildiği bir bölgede değilim (ayda 1 kez ya kesiliyor ya kesilmiyor genelde kesilmiyor) fakat anlık bir elektrik çalışması sonucu elektrikler giderse bir sorun çıkarır mı diye endişe ediyorum. Dalgalanmalar konusunda oluyor mu olmuyor mu pek bir bilgim yok. Önümüzde ki yaz'a kadar idare etse yeterli önümüzde ki yaz zaten tekrar çalışmaya başlayınca bir UPS almayı düşünüyorum.
Dediğim gibi gerekli olduğunu düşünmüyorum.
Hocam şöyle bir düşündüm de geçtiğimiz aylarda bu aya yani ağustosa kadar hatırladığım kadarıyla 2 kere kısa süreli kesintiler oldu. PSU o kesintilere de dayanır herhalde he bir de dalgalanma olup olmadığını nasıl anlarım?
Laptop kullanıyorum bu sene masaüstü geçeceğim laptop kullandığım için bu tarz şeylere pek dikkat etmedim.Oturduğun yerde daha önce hiç bilgisayar kullanmadın mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.