UPS uğuldaması düzeltilebilir mi?

Kesintide bağlantı düşmesin diye modemi UPS'ye taktım ve bu yüzden UPS sürekli açık halde. Gündüz belli olmuyor ama gece sessizliğinde UPS'in uğuldaması duyulur vaziyette. Bu düzeltilebilir bir şey midir acaba? Yoksa etrafına bir kabin yapmak zorunda kalacağım.
Etrafına kabin yaparsanız büyük ihtimalle ısınma nedeniyle yakarsınız uzun vadede cihazı. Bobin sesi duyuyorsunuz. Geçmez.
 
Etrafına kabin yaparsanız büyük ihtimalle ısınma nedeniyle yakarsınız uzun vadede cihazı. Bobin sesi duyuyorsunuz. Geçmez.
UPS'e fan takmıştım. Bir tarafı açık şekilde kabin yapsam sorun olmaz sanırım.
IMG_20230903_124057.jpg
 
Uğultuyu kesmen zor kabin fikri bence gayet iyi. İçerisinde bulunan trafon birbirine yapıştırılmış kare demir nüvelerden oluşmuştur. Elektrik alanın meydana getirdiği titreşimlerle zamanla bu nüve şeklindeki demirler birbirini titretmeye başlar. Yani trafo sarmasını bilmiyorsan kutu çok mantıklı olacaktır.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı