Online mi Offline mi UPS alınmalı?

paloco

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Elektrik aşırı sık gidiyor, bildiginiz gibi değil. Bıktım artık, UPS alacağım. Online mi offline mi UPS almam lazım? 400 watt masaüstü bilgisayar LCD monitör ve modem bağlayacağım. Online UPS'lerde kesintisiz çalıştığı için aküyü hiç durmadan boşaltıyor, dolduruyor. Akünün ömrü hemen bitmez mi? Offline UPS daha iyi değil mi?

Merhaba. Elektrik aşırı sık gidiyor, bildiginiz gibi değil. Bıktım artık, UPS alacağım. Online mi offline mi UPS almam lazım? 400 watt masaüstü bilgisayar LCD monitör ve modem bağlayacağım. Online UPS'lerde kesintisiz çalıştığı için aküyü hiç durmadan boşaltıyor, dolduruyor. Akünün ömrü hemen bitmez mi? Offline UPS daha iyi değil mi?
Online hep çalıştığı için bildiğim kadarıyla elektrik gitse bile bilgisayar kapanmıyor.

Online hep çalıştığı için bildiğim kadarıyla elektrik gitse bile bilgisayar kapanmıyor.
Verdiğiniz bilgi eksik.

Online veya line interactive fark etmez, elektrik gittiğine bağlı cihaz bundan etkilenmez.

Akünün ömrü hemen bitmez mi?
Hayır.

Offline UPS daha iyi değil mi?
Online UPS istesen de kullanamazsın zaten, 50-60 db ses üretiyor çalışırken.
Bunların kullanım amacı server sistemleri için, ev kullanıcısı için değil.

Siz line interactive UPS bakacaksınız.

Yanlış bilgi
Online UPS sürekli çalıştığı için yüksek elektrik faturası alma durumun var genelde hiç riske atılmayacak verilerin olduğu makinelerde kullanıyorlar.

Offline'da akım korumalı priz gibi düşünebilirsin yüksek akımda invertere geçip aküden beslemeye başlar, kesinti durumunda da aküden beslemeye başlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Online UPS 'ler diğer tiplerden daha maliyetli olmasına rağmen temiz olan elektrik desteğini şebekeden bağımsız verebilirler, şebekedeki parazitlerden veya dalgalanmalardan etkilenmezler. Line-interaktif tipleri şebekeyle daimi ilişkide olup şebekenin mevcut elektrik kalitesini beğenmediklerinde anlık ve kesintilerde akü-inverterle direk devreye girerler. Off-line tipte olup sadece kesintilerde destek verenleri pek tercih edilmiyor. Şebekenin mevcut elektrik kalitesinde çok büyük sorunlar (aşırı voltaj dalgalanmaları ve parazitleri) bulunmuyorsa eğer line-interaktif tipteki UPS 'leri satın almanızı öneririm. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Benim için sadece elektrik gittiğinde bilgisayarım ve modemim kapanmasın istiyorum başka özellik elektrik yakması önemli değil UPS yattığım yerde çalışacak sessizde olması lazım offline sessiz ucuz Online sesli ve pahalıymış sürekli çalıştığı içinde aküyü boşaltıp doldurduğu için akünün ömrü çabuk bitiyormuş elektrik çok sık gidiyor Online UPS offline UPS ömrü ne kadar bunlara dayanarak son olarak ne almalıyım önerdiğiniz UPS'ler nelerdir? 400 wat PSU 21.5 inç LCD monitör ve modem bağlayacağım teşekkürler.
@Maxtoric @totra_proska @EBT11 @Yeni Teknik Sembol

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı