Uşak vs Necmettin Erbakan üniversitesi mi?

Ayrıca konyanın sanayi ve tarım şehri olmasının verdiği kombinasyon ile burada okurken yapacağınız stajlar tanışacağınız insanlar firmalar vs size network oluşturacaktır mutlaka şahsen geçerdim ve sahada aktif olmaya şimdiden başlardım şahsi kanaatim tabii ki. top sizde ister gol atın ister dışarı :)

Sayfa 16 da ki sıralama tıp fakültesi olmayan ünilerin sıralaması yazıyor.
Ama Uşak Üniversitesi'ni de katmışlar aslında Tıp fakültesi var.
Anladım hocam teşekkür ederim. Necmettin erbakan üniversitesi güzeldir hocam makü ve uşak üniversitesinin puanıyla aynı olma neden konya da olduğu için olabilir. Denize yakın illerdeki üniversiteler eğitim kalitesi haricinde yeri dolayısıyla daha yüksek puanla giren kişi sayısı daha fazla oluyor.

Hocam alternatif olarak TÜBİTAK'ın üniversite alan yetkinlik rapor grafiklerine bakabilirsiniz.

Her bölüm/alanda üniversitelerin karşılaştırması var. Mesela "Makine-İmalat-Geleneksel İmalat Teknolojileri" alanında Uşak Üniversitesi kalite olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin çok ilerisinde ancak bilinirlik olarak daha geride.

Haklısınız hocam, Makine-İmalat-Akışkan Gücü, Dinamiği ve Akışkan Makineleri grafiğine baktığımda uşak Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin üzerinde gözüküyor yani geçiş yapmam benim aleyhime olur.

Anladım hocam teşekkür ederim. Necmettin erbakan üniversitesi güzeldir hocam makü ve uşak üniversitesinin puanıyla aynı olma neden konya da olduğu için olabilir. Denize yakın illerdeki üniversiteler eğitim kalitesi haricinde yeri dolayısıyla daha yüksek puanla giren kişi sayısı daha fazla oluyor.

Makine Mühendisliği belli başlı üniversiteler haricinde puanı neredeyse 300 bin barajı ile eşitlenmiş bir bölüm zaten. İnşaat Mühendisliği'nde olan durumun bir tık iyisi. Üç okulun da benzer ve oldukça düşük sıralamalar ile almalarının sebebi üniversitelerin benzer seviyede olmasından değil, mühendislikler arasında makinenin talep görmemesi yüzünden.

Makine Mühendisliği belli başlı üniversiteler haricinde puanı neredeyse 300 bin barajı ile eşitlenmiş bir bölüm zaten. İnşaat Mühendisliği'nde olan durumun bir tık iyisi. Üç okulun da benzer ve oldukça düşük sıralamalar ile almalarının sebebi üniversitelerin benzer seviyede olmasından değil, mühendislikler arasında makinenin talep görmemesi yüzünden.
Bu dediğim sadece makine mühendisliği için geçerli değil.

Bu devirde bilgisayar ve yazılım dışında Anadolu'daki üniversitelerde de güzel puanlar ile kapatan mühendislik kalmadı zaten.

Arkadaşım yanlış anladın benim dediğimi galiba anlatmaya çalıştığım iki üniversite de aynı olsun biri Konya da biri aydın da aydındakinin puanı diğerinden yüksek olacak bunu anlatmaya çalıştım.

Merhaba @Efe Kaya. Bildiğim kadarıyla Öğretmenlik (Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi) bölümlerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Uşak Üniversitesine göre gözle görülür derecede daha iyi ama Makine Mühendisliği bölümünde arada az fark var gibi görünüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı