USB 2.0 portları USB bellekleri tanımıyor

Arseyus

Megapat
Daha fazla  
Başlıkta da anlaşılacağı üzere böyle bir hata alıyorum. Birisinden ikinci el kasa aldım 3.0 portları sorunsuz çalışıyor. 2.0 portlarında ise bu hata çıkıyor sorunu bir türlü çözemedim.

Portlar bozuk desen bu defa bu portlarda USB kulaklık ve kablosuz konsol çalışıyor. Ancak flaşh bellek taktığımda bu hata çıkıyor. Ayrıca farklı flaşlar denedim yine aynı hata çıkıyor. Sorun sadece 2.0 portlarının bu hatayı vermesi ve buna rağmen USB kulaklık ve USB kablosuz konsolu çalıştırması. Bu tam olarak sorunun nerede olduğunu gösterir?

Sorunun ne olduğunu bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun sebebi hem USB portlarının hem de USB flash belleklerinin sürekli sök, tak ağızlarının genişlemesinden dolayı oluyor. Ama ben klavye takıyorum fare takıyorum onlarda sıkıntı yok diyebilirsiniz. Çünkü bunlar çok nadir sökülüp takılıyor. Ağızı genişlememiş fareyi ağızı genişlemiş USB portuna takınca çalışması daha yüksek ihtimaldir. Ama genişlemiş bir USB portuna genişlemiş bir USB bellek takınca durum vahim oluyor. Çünkü iki kötü bir araya gelmiş. Hiç şans yok neredeyse. USB belleği portun yönüne göre aşağı yada yukarı doğru biraz bastırırsanız yada USB belleğin ağzını biraz ezerseniz çalıştıklarını görürsünüz.

Merhaba. Anakartın USB 2.0 driver'larını (netten müşteri destek sitesinden veya anakart CD'sinden) yeniden "install" ederek kurun. BIOS'tan USB portlarının klavye, mouse, storage memory (flash bellek) için "enable" olduğunu" "disable" olmadığına çok dikkat edin. USB 2.0 portlarına kadar anakarttan gelen geçme kablosunun gevşeklik, bu geçmelerdeki sıkılığını da kontrol edin, gerekirse çıkarıp yeniden yerlerine takın. Bazen portlardaki iç boşluk ile USB bellek arayüzüyle tam temas sağlanamadığında "çıkarılabilir disk" simgesi o anlarda kaybolabilir, ama port içi temas tam olarak sağlandığında "çıkarılabilir disk" simgesi tekrar görünür, bu bellekler tekrar sıkıntısız olarak okunabilir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bende merak ettim. Düşünüyorum ama aklıma bir şey gelmedi. USB bellek anakartın 2.0 ve 3.0 portlarında çalışıyor mu?
Usb bellek port 3.0 çalışıyor ancak 2.0 çalışmıyor. Ancak 2.0'da 7.1 usb kulaklık ve gamedpad kablosuz algılayıcı gibi usb araçlarını çalıştırıyor. Bu sebeple porta arızalı teşisi koymakta bilen bir arkadaşa danışayım dedim.

Bu arada konuya güzel cevaplar gelmiş yani en azından netten araştırdıklarıma göre daha mantıklı cevaplar. Uygun bir zamanda söylediklerinizi uygulayacam arkadaşlar bakalım ne sonuç çıkıcak.
Teşekkürler herkese.

Merhaba. Önemli bir noktayı eklemeyi unutmuştum, onu da ekliyorum ; bu flash belleğinin içeriğini HDD'e kaydedip onu yavaş olarak biçimlendirin. USB 2.0 da okunup USB 3.0 da okunmayan USB 3.0 belleğinı bu şekilde USB 3.0 portunda da tekrar okunabilir yapabilmiştim. Çünkü USB 2.0 ve USB 3.0'da, bu belleklerin, bu ayrı portlarda bağımsız okunabilmesi için ek yazılımları da (dosyaları) bu flash belleklerde vardır, bazı portlarda okunmama durumunda aslında onlar silinmiş/kısmen bozulmuş oluyor, ama yavaş bir biçimlendirmeyle bunlar yeniden inşa ediliyor, kendi deneyimlerime veya kendi vardığım bir kanıya göre. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhaba. Önemli bir noktayı eklemeyi unutmuştum, onu da ekliyorum ; bu flash belleğinin içeriğini HDD'e kaydedip onu yavaş olarak biçimlendirin. USB 2.0 da okunup USB 3.0 da okunmayan USB 3.0 belleğinı bu şekilde USB 3.0 portunda da tekrar okunabilir yapabilmiştim. Çünkü USB 2.0 ve USB 3.0'da, bu belleklerin, bu ayrı portlarda bağımsız okunabilmesi için ek yazılımları da (dosyaları) bu flash belleklerde vardır, bazı portlarda okunmama durumunda aslında onlar silinmiş/kısmen bozulmuş oluyor, ama yavaş bir biçimlendirmeyle bunlar yeniden inşa ediliyor, kendi deneyimlerime veya kendi vardığım bir kanıya göre. Kolay gelsin.
Hocam 3.0 portları sıkıntısız her türlü bellek çalışıyor. Ancak bu bellekler sadece 2.0 da problem çıkarıyor. Bu arada bu portlar kasanın ön tarafında ki portlar. Kasa içi kabloları kontrol ettim herhangi bir problem bulamadım. Ayrıca portlar bozuksa usb kulaklık gibi donanımları taktığım da nasıl çalıştırıyor onu anlamadım. En kesin çözüm format atmak ama onunlada uğraşamam sanırım bir süre böyle kullanıcam.

Öncelikle aldığın hata mesajını ister ekran görüntüsü ister yazılı olarak net bir şekilde belirtmeni rica edeceğim.

Devamında anakartın resmi web sayfasından USB kontrolcüler için paylaşılmış en güncel sürücüyü elle indirip kur. Halen daha problem yaşamaya devam edersen portlarda bir sıkıntı var demektir. Anakart üzerinde USB 2.0 ve 3.0 connector'lerinin yerleri farklı olur kasanın ön uzatma bağlantıları için. Tahminen sıvı teması veya zamanla eskimesi sonucu bazı pinler tam temas etmiyordur. Hata mesajını bir göreyim ona göre yorum yaparım tekrar. Farklı USB bellek kullandın mı bu arada ilgili port üzerinde? Çalışıyor mu 2.0'da?

Evet, belirttiğiniz gibi sizinkinde olan okumama sıkıntısı bendekinin (Bendeki USB 3.0 bellek sadece USB 2.0 portta okunuyordu) tam tersi bir durumdur, varsayım olarak düşündüğüm çözüm ise, arka planda formatlanırken oluşan bu dosyalar, yavaş formatlamayla kesin olarak bu sıkıntıyı düzeltebilir (USB 2.0 portlarında donanımsal bir sıkıntı bu portlarda yoksa) şeklinde düşünüyorum. Ama direk olarak formatlamadan başka yolları da öncelikle deneyin. Kolay gelsin.

Öncelikle aldığın hata mesajını ister ekran görüntüsü ister yazılı olarak net bir şekilde belirtmeni rica edeceğim.

Devamında anakartın resmi web sayfasından USB kontrolcüler için paylaşılmış en güncel sürücüyü elle indirip kur. Halen daha problem yaşamaya devam edersen portlarda bir sıkıntı var demektir. Anakart üzerinde USB 2.0 ve 3.0 connector'lerinin yerleri farklı olur kasanın ön uzatma bağlantıları için. Tahminen sıvı teması veya zamanla eskimesi sonucu bazı pinler tam temas etmiyordur. Hata mesajını bir göreyim ona göre yorum yaparım tekrar. Farklı USB bellek kullandın mı bu arada ilgili port üzerinde? Çalışıyor mu 2.0'da?

Bazen hata şu şekilde.

Adsız.png

Bazen de şu şekilde

Adsız2.png

Burda da sorunsuz şekilde konsol'u görüyor
Sadece Usb Bellekler'de yukarda ki hatalar çıkıyor.
Ayrıca üç farklı bellek denedim üçünde de usb 3.0 çalışıyor ancak 2.0 hata veriyor.

Adsız3.png

Şimdi bu port sorunlu mudur? Ayrıca chipset felan yükledim sonuç değişmedi.
Evet, belirttiğiniz gibi sizinkinde olan okumama sıkıntısı bendekinin (Bendeki USB 3.0 bellek sadece USB 2.0 portta okunuyordu) tam tersi bir durumdur, varsayım olarak düşündüğüm çözüm ise, arka planda formatlanırken oluşan bu dosyalar, yavaş formatlamayla kesin olarak bu sıkıntıyı düzeltebilir (USB 2.0 portlarında donanımsal bir sıkıntı bu portlarda yoksa) şeklinde düşünüyorum. Ama direk olarak formatlamadan başka yolları da öncelikle deneyin. Kolay gelsin.
Portun arızalı olabileceğini düşündüğüm için format ile uğraşmak çok zahmetli olacaktır hocam. En azından formatsız portun arızalı olabileceğini anlayabilsek durduk yere format atmaya gerek kalmaz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı