USB 2.0 portları USB bellekleri tanımıyor

O halde bahsettiğim gibi portlardandır, bazen yeterli güç beslemesi sağlanamadığı durumlarda da yaşanabiliyor.
Aynı şeyi düşündüm bende. Usb kulaklığı son ses dinleyince sağ kulaklığın sesini kapatıyor güç yetmiyor die sanırım. Sorun Anakarttan mı yoksa usb kablolarında mı sizce?

Onu test ederek anlayabilirsiniz yalnızca, yine de anakart ile alakalı bir durum olacağını hiç sanmıyorum. 3.0'ların kablosunu söküp 2.0 yuvasına takın desem yapamazsınız, pin sayısı ve yerleşimleri farklıdır; port tarafında da 3.0 olan fazladan 4-5 pin kullanıyor zaten.

Anlayacağın şuan için yapabileceğin en mantıklı yol; ihtiyaç duyman halinde kasaların ön panellerine takılan USB - harici kart okuyuculardan almak veya basit bir USB çoklayıcı- uzatıcı kullanmak.

Onu test ederek anlayabilirsiniz yalnızca, yine de anakart ile alakalı bir durum olacağını hiç sanmıyorum. 3.0'ların kablosunu söküp 2.0 yuvasına takın desem yapamazsınız, pin sayısı ve yerleşimleri farklıdır; port tarafında da 3.0 olan fazladan 4-5 pin kullanıyor zaten.

Anlayacağın şuan için yapabileceğin en mantıklı yol; ihtiyaç duyman halinde kasaların ön panellerine takılan USB - harici kart okuyuculardan almak veya basit bir USB çoklayıcı- uzatıcı kullanmak.
Çoklayıcı deneyimim var genellikle hüsranla sonuçlanıyor. En azından 2 adet 3.0 çalışıyor 2.0 da konsol için kullanırım idare edicez artık hocam 🙂

İnan benim de ön portlar bozuk. Eve bir eş, dost veya misafir gelip de USB bellek ile işleri olduğunda; hele ki piyasadaki en ufak ve tutması zor olan belleklerden ise taktıktan sonra geri çıkartması için savaş veriyorum resmen. Biraz da sen savaş ver ki yalnız hissetmeyeyim :)

İnan benim de ön portlar bozuk. Eve bir eş, dost veya misafir gelip de USB bellek ile işleri olduğunda; hele ki piyasadaki en ufak ve tutması zor olan belleklerden ise taktıktan sonra geri çıkartması için savaş veriyorum resmen. Biraz da sen savaş ver ki yalnız hissetmeyeyim :)
Bu usb port belasından dolayı 3 tane usb hub bozmuş adamım. Yeteri kadar bedel ödediğimi düşünüyorum 😁

Daha öncede söylediğim gibi sorun portlarınızın yıpranmasından kaynaklanıyor. Dikkat ederseniz USB kulaklık ve kablosuz konsolun bilgisayarınızın portuna USB belleğe nazaran daha sıkı oturduğunu fark edersiniz. USB belleklerin ve kasanızın ön USB portları sürekli sök tak yüzünden çabuk yıpranıyor. Ön USB port yıpranmış. USB bellek de yıpranmış. İki yıpranmış bir araya gelince bağlantı sağlamak mümkün olmuyor. Gidip bir internet kafeye sorarsan sana çoğu bilgisayarın ön portlarından USB bellek çalışmadığını söyler.

Daha öncede söylediğim gibi sorun portlarınızın yıpranmasından kaynaklanıyor. Dikkat ederseniz USB kulaklık ve kablosuz konsolun bilgisayarınızın portuna USB belleğe nazaran daha sıkı oturduğunu fark edersiniz. USB belleklerin ve kasanızın ön USB portları sürekli sök tak yüzünden çabuk yıpranıyor. Ön USB port yıpranmış. USB bellek de yıpranmış. İki yıpranmış bir araya gelince bağlantı sağlamak mümkün olmuyor. Gidip bir internet kafeye sorarsan sana çoğu bilgisayarın ön portlarından USB bellek çalışmadığını söyler.
Siz öyle diyince telefon kablosu ile telefonu pc bağlıyayım dedim ilginç bir şekilde gördü. Ayrıca bir kopma yaşanmadı. Sanırım galiba usb bellekler'de sorun oluyor.

Ayrıca şöyle bir sorunda var. Her iki 2.0 portu aynı anda kullanamıyorum. Her iki port sağlam ancak sadece 1 tane kullanmama izin veriyor. Ya kulaklığı takıcam yada konsol usb alıcısını yani en azından kulaklığıda kullanabilmiş olsaydım geriye kalan 3.0 portlar ile durumu daha iyi idare edebilirdim. Umarım kafa karışıklığı olmamıştır. İlginç bir usb problemi yaşıyorum:)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı