Bir internet kafeye sorsanız derdini seveyim bizde hiç biri çalışmıyor der. İki port üst üste durduğu için birini takınca diğeri geriliyordur. Bu da yine temassızlığa sebep oluyordur.Siz öyle diyince telefon kablosu ile telefonu pc bağlıyayım dedim ilginç bir şekilde gördü. Ayrıca bir kopma yaşanmadı. Sanırım galiba usb bellekler'de sorun oluyor.
Ayrıca şöyle bir sorunda var. Her iki 2.0 portu aynı anda kullanamıyorum. Her iki port sağlam ancak sadece 1 tane kullanmama izin veriyor. Ya kulaklığı takıcam yada konsol usb alıcısını yani en azından kulaklığıda kullanabilmiş olsaydım geriye kalan 3.0 portlar ile durumu daha iyi idare edebilirdim. Umarım kafa karışıklığı olmamıştır. İlginç bir usb problemi yaşıyorum
Ben daha çok besleme ile alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum sanki usb belleklerin istediği gücü port bir sorun itibari ile gücü sağlayamıyor gibi. Konunun biraz uzadığının farkındayım ancak hala portların arızalı olduğuna dair bir teşis koyamadık daha çok ortada çözülemeyen bir port sorunu var gibiBir internet kafeye sorsanız derdini seveyim bizde hiç biri çalışmıyor der. İki port üst üste durduğu için birini takınca diğeri geriliyordur. Bu da yine temassızlığa sebep oluyordur.
Görünmüyor mlsf.EaseUS ile tara bakalim disk surucusunu gorebilecek misin?
Dediğin doğru zaten her iki portunda usb giriş pinleri ayrı. Ancak birbirlerinde bağımsız güç çekmelerine rağmen neden aynı anda sadece bir portun çalışmasına izin veriliyor onu çözemedim. Biri çalışırken diğeri küsüyorBesleme ile alakalı bir sorun olamaz. Çünkü bütün USB portları aynı yerden beslenir. Arkadaki portun gücü yetiyorsa öndeki portunda gücü yeter.
Ön portlar ile arka portlar direkt olarak aynı yerden beslenmez; biri gömülü gelir diğeri modülerdir.
@Arseyus Dert ediyorsan önerdiğim ürünlerden kullan ve anakartın ilgili bölümüne tak; sorunsuz çalıştığını göreceksinElinde test edecek bir muadil parça olmadığı için kafanı yormana da gerek yok, ihtiyacın varsa sipariş çekersin; ihtiyacın yoksa bu şekilde kullanmaya devam edersin hepsi bu.
Dediğiniz gibi büyük olasılıkla oksitlenme olmuş olabilir. Değmez hocam uğraşmaya artık.USB portlarında ön, arka farketmez. Bütün USB portlarının beslemesi aynı yerden gelir. PSU'dan gelen mor renkli kablo +5VSB (+5 Volt Stand By) bütün USB portlarının elektiriğini karşılar. İsteyen ölçü aleti kontrol ederek ile arka be ön USB portlarının aynı yerden beslendiğini anlayabilir. Siz ön portların PCB'sini kontrol edin. Bir oksitlenme, çürüme var mı diye.
Hocam zaten sd card okuyucu girişleride var. Mesela demin sd cart takayım dedim onada sarı ünlem işareti verdi. Üsteki arkadaşın yazdığı gibi muhtemelen oksitlenme olmuş yani sonuç olarak sizinde dediğiniz gibi portlarda bir sıkıntı var. Bende anakarttan yana bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum kablolarda sağlam gibi ne varsa port bölgesinde var gibi.PSU'yu biraz daha genelleştirip prizden besler de oldu olacakElbette bahsettiğim şey gömülü USB'ler ile portatif portların anakart üzerindeki farklı bir alandan güç çektiği. Bu güç elbette PSU'dan gelen ilgili kablo ile sağlanıyor ve yalnızca USB beslemesi için görevlendirilmiş özel bir kablo değil, beraberinde farklı birimlere de güç sağlıyor.
Anakartın USB2.0 güç bağlantısından itibaren portatif USB portlarına kadar arada geçen yolda veya portlarda bir sıkıntı olacak ki okuyamıyor bu türlü. PCB'deki problemler de bu yola dahil. Yapılacak olan şey ise değiştirmek.