USB 3.0 HDD Performansı Düşürür mü?

ImortalSwerd

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2021
Mesajlar
551
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımda 512 GB bir SSD var ve bu alan bana yetmiyor. Bilgisayarımın içini açtım. Aslında WD Blue 1TB HDD alacaktım ancak içerisinde ekstra bir HDD slotu olmadığını gördüm. Bu sorunu USB 3.0 1TB bir HDD alarak çözersem performansta çok fazla düşme yaşar mıyım? Oyun oynarken drop girmesi, FPS düşmesi gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrudan oyun için önerebileceğim bir HDD yok. Harici HDD'leri genelde arşiv ve yedek için kullanıyorum bu yüzden ince, hafif ve sessiz olmasına göre seçiyorum. En son aldığım HDD, WD My Password. Okuma ve yazma hızları ortalama 90-110 arasında gidiyor. 2.5" HDD için ortalama değerler ancak oyun için daha üst hızlara çıkabilen HDD'lere yönelebilirsiniz. 90 MB/s oyunlarda takılma veya donma yaptırmaz ancak büyük boyutlu oyunlarda uzun yükleme sürelerine yol açabilir.
 
1TB bir HDD alarak çözersem performansta çok fazla düşme yaşar mıyım?

-Bilgisayarı ilk açtığınızda bilgisayar HDD'yi de açacağı için biraz yavaş açılır ancak bazı bilgisayarlarda zaten USB açılmadan önce kapalı kalıyor ben de USB HDD kullanıyorum aşırı şikayetçi değilim bu durumdan.
-Ayrıca HDD'ye yüklediğiniz veriler daha uzun süre açılır ve video edit programı gibi bir şey yüklerseniz donma falan olabilir ancak bunlar da eğer veri aktarırken video editlemezseniz pek sorun olmaz.
-Performansta düşme bir yana artış bile olabilir çünkü SSD'de veri aktarırken arka planda oyun açmaya çalıştığınızda ya da klasörlerde gezindiğinizde sorun çıkabilmekte extra HDD'de veri aktardığınızda ise hiçbir şekilde SSD'yi etkilemiyor extra HDD'de veri aktarırken SSD'de aynı zamanda oyun oynayabilirsiniz.

Oyun oynarken drop girmesi, FPS düşmesi gibi.

-Eğer yukarıda da yazdığım gibi HDD'yi yoracak şekilde kullanmazsanız biraz daha uzun yükleme süresi dışında pek sorun yaşamazsınız FPS ise maximum 3-4 FPS oynar çünkü oyun içindeki kaplamalar HDD'den açılsa bile ekran kartının da kaplamaları işlemesi gerekir.

https://www.amazon.com.tr/Elements-...efix=western+usb+hdd+1+tb,aps,111&sr=8-1&th=1 şu disk sizce uygun olur mu?

-Bu benim kullandığım HDD'nin ta kendisidir aynısını kullanıyorum kullanalı bayağı oluyor tabii ki de artık 90-100 Mb/s vermiyor ancak çok da düşüş olmadı performansında genellikle oyun yapıyorum ve oynuyorum, video kurguluyorum anlayacağınız dediğimin aksine biraz yoruyorum ancak üstesinden gelebiliyor HDD'den kaynaklı donma neredeyse görmedim.
 

Geri
Yukarı