USB 3.0 Porta 3.1 USB Takma

Benim de yeni aldığım Kingston USB bellek kısa süre içerisinde bozulmuştu, servise verdiğimde yeni revizyon modelini vermişlerdi onu da yaklaşık 5-6 yıldır filan sorunsuzca kullanıyorum. Sadece bir sefer taktığımda gözükmüyordu, onu da bir şekilde hallettim. Ondan önce Trascend USB bellek almıştım, o da 1 ay dolmadan bozulmuştu. Ondan öncesinde de SanDisk USB bellek almıştım o da aldığım gün yazma koruması hatası vermişti. Demek ki ilk aldığın zamanda da USB bellekler bozulabiliyormuş.

İşte arkadaşımız bunu bilmeden kendi kafasında yorumlayıp hemen bir genelleme çıkartıyor. Ardından attığım yorumlara kızgın ifadesini bırakıyor. Sinirlenmemek elde değil.

USB 3.2 Gen2x2 portuna bile 2.0 USB takılabileceğini hesap ediyor herhalde mühendisler. Veya DP1.4 portuna 1.1 bağlantı yapılabileceğini.

Bir teknolojinin sürümleri arasında fiziksel olarak birbirlerine uyumsuzluk problemi yoksa o porta ilgili ürün gönül rahatlığı ile takılıp, düşük olan sürümün imkanları üzerinden fayda sağlanılabilir.

Bozulur gibi durumlar gerçek dışı, öyle bir durum olsa fiziken uyumlu üretilmezler.

Sonuç olarak USB 3.0 bellek almam daha mantıklı o zaman?

Tek anlam ifade eden şey USB'nin gerçek hayattaki okuma ve yazma hızıdır; bunu çeşitli senaryolarda test eden yazılımlar da var zaten. Sahip olduğu USB teknolojisinin aktarım hızına uzaktan bile yaklaşamıyor bile çoğu USB bellek. USB3.0 dediğin portun aktarım hızı 500-600MB/s teorik olarak. Bu hızı sunan bellek görmedim ben, sunanların fiyatı da ortada Bu hıza ihtiyacı olan belleğin depolama alanı da yüksek olacaktır haliyle.

Anlayacağın o ki yalnızca gerçek hayattaki performans testlerine bak. Bir bellekte USB'nın o veya bu standartta olması değil, gerçek hayatta ne sunduğu anlam ifade eder.
USB 3.0, 3.1 ve Gen1 - Gen2 sürümleri hepten kafa karıştırdı zaten.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…