USB belleğe Linux Mint nasıl kurulur?

tapfer

Femtopat
Katılım
16 Ekim 2023
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba Technopat Sosyal ailesi, bu konuya zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim...

Şu sıralar yazılım ile iç içe olmaya çalışıyorum. Python öğreniyorum Linux falan öğrenmek ona geçmek istiyorum. Şu sıralar bana en çok önerilen işletim sistemi Linux Mint Cinnamon oldu ve 64 GB flash belleğime Linux Mint Cinnamon kurmak istiyorum. YouTube'da birçok video var ama çoğu alakasız ve bu yüzden de 2 haftadır arayıştayım ama hiçbir şekilde gerekli kaynaklara ulaşamadım. Bana yardım edebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.

İyi günler dilerim.
 
Öyle çok performanslı olmaz bence ama en azından beğenmezse Windows'a dönme sorunu yaşamaz.
Linux'un düzgün çalışacağını düşünüyorum Windows To Go yapmıyor sonuçta. Cevaba gelecek olursak kurulumda disk bolumlendirme kısmında USB'yi bolumlendireceksin ona kuracaksın düz bir şekilde.
 
Hocam 2 tane USB lazım o zaman. Ya da dualboot kurabilirsiniz. Kapasitesi az veya yavaş olan USB'ye ISO'yu yazdırın. Hızlı veya kapasitesi yüksek olan USB'ye işletim sistemini kurun.

Yanlış bilgi verdiysem özür dilerim yardım etmek istedim.
 
2 USB'niz yoksa kurulum diski yerine Harddisk kullanın.
 
Öncelikle merhaba Technopat Sosyal ailesi, bu konuya zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim...

Şu sıralar yazılım ile iç içe olmaya çalışıyorum. Python öğreniyorum Linux falan öğrenmek ona geçmek istiyorum. Şu sıralar bana en çok önerilen işletim sistemi Linux Mint Cinnamon oldu ve 64 GB flash belleğime Linux Mint Cinnamon kurmak istiyorum. YouTube'da birçok video var ama çoğu alakasız ve bu yüzden de 2 haftadır arayıştayım ama hiçbir şekilde gerekli.

İyi günler dilerim. Öncelikle kullandığınız bilgisayarın formatına göre Linux Mint'in sitesinden ISO dosyasını indirin bulmak zor olmayacaktır. Sonra balenaEtcher programını indirin ve kurun. Sonra USB belleği takıp balenaEtcher programında ISO dosyası ile birlikte seçin ve boot edin daha sonra bilgisayarı kapatıp yeniden başlatırsanız USB bellek üzerinden sistemi boot edecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı