USB belleğe Linux Mint nasıl kurulur?

Hocam, sizi eklememin nedeni şu ki bu konu benim de ilgimi çekiyor ve yapmak istediğim birşey.
Ancak olmasını istediğim şey:
1-1-) Grub USB belleğin başına kurulmalı.
1-2-) Linux'u kullanmak istediğimde BIOS tan boot olarak USB yi seçtiğimde Grub gelmeli ve Linux sistem öyle başlamalı.
1-3) Özeti şu; Windows sistemin kurulu olduğu diskte 1 bayt bile değişiklik yapılmamasını istiyorum ama Grub buna engel.

Çünkü Grub'dan çok çektim. Windows boot'u değiştirmesini istemiyorum.

Ek: Yukarıda istediğim şeyi yani Grub'u USB belleğin başına kurmaya çalıştığımda tam hatırlayamadığım bir sorun yaşamıştım ve başarısız mı olmuştu yoksa hiç mi kuramamıştım...Silinmiş hafızamdan. İkisinden biri idi.
Önyükleyiciyi harici diske kurarsın. UEFI sistem ayarlarından harici diski 1. sıraya alır yeni gelen girdileri öncelikli başlat yaparsın.

Windows'un ruhu duymaz, USB takılıysa Linux olursun.

Öncelikle merhaba Technopat Sosyal ailesi, bu konuya zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim...

Şu sıralar yazılım ile iç içe olmaya çalışıyorum. Python öğreniyorum Linux falan öğrenmek ona geçmek istiyorum. Şu sıralar bana en çok önerilen işletim sistemi Linux Mint Cinnamon oldu ve 64 GB flash belleğime Linux Mint Cinnamon kurmak istiyorum. YouTube'da birçok video var ama çoğu alakasız ve bu yüzden de 2 haftadır arayıştayım ama hiçbir şekilde gerekli kaynaklara ulaşamadım. Bana yardım edebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.

İyi günler dilerim.
Hocam ilk önce Linux Mint ISO dosyası indirin. Ardından Rufus ile yazdırın. Sonra USB ile boot edin. Orada deneme ile ilgili bir seçenek olacak. Oradan kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı