USB Belleği CDROM Yapma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Bu rehberde sizlere SMI kontrolcüye bir sahip USB belleği nasıl CD ROM yapabileceğiniz anlatacağım. Belleğin istediğiniz bir kısmını CDROM, kalan kısımlarını ise normal bir şekilde kullanılabilir yapacaksınız!

Öncelikle belleğinizin SMI kontrolcülü olması şart. Belleğiniz kontrolcüsünü ve varsa ona uygun araçları bulmak için bu konuya göz atın:

USB Bellek Format Araçları | Technopat Sosyal

İlk olarak bir ISO dosyasyı yapmak gerekiyor. Bu ISO dosyasının içine belleğin CDROM yapacağımız kısmına koyacağımız dosyaları koymamız gerek. Ben sizin için bir ISO dosyası hazırladım. PowerISO ile onu açıp içine istediğiniz atıp kaydedebilirsiniz. ISO dosyasının başlığını programın içinden değiştirmeyi de unutmayın.

Technopat.iso

Şimdi bu iş için gerekli olan programı indirelim:

SMI UFD Utility | Technopat Sosyal

Programı çalıştırıp Auto Run butonuna tıklıyoruz ve CDROM olmasını istediğimiz bölümün boyutunu kaydırma çubuğu ile belirliyoruz. Daha kesin bir boyut belirlemek için klavyedeki yön tuşları kullanılabilir:

ufdisk utilities.png


Şimdi ISO File Path kısmındaki klasör simgesine tıklayıp ISO dosyasını seçin ve son olarak da "Make" komutunu verin. Akabinde program çalışmaya başlayacak ve işlem bittiğinde yeşil bar en sona gelecektir. Çalışma esnasında bir ekran görüntüsü:

ufdisk utilities autorun.png


Ayrıca belleğin arta kalan kapasitesini de normal bir biçimde kullanmaya devam edebileceksiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İstedigim çokça cd'nin iso'larını Technopat.iso adlı dosyaya atıp sonrada onu kaydedecegim degil mi?
Kurduktan sonra usb'yi takınca yükledigim iso'lar arasından kuracagımı seçmeme imkan veren seçenekli menüsüde vardır degil mi?
 
Bir ISO dosyasının içine birden çok ISO atabilirsin ama USB'yi takınca karşıma menü çıkacak da ben de oradan seçim yapabilecem de gibi darı ambarı rüyalarına fazla kapılma...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı