USB Belleği Zararlı Yazılımlardan Korumak

Primearc

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Matrix
Her ne kadar bilinçli kullanım en önemli etken olsa da, belleği bağlamak zorunda olduğumuz durumlarımız oluyor. Bu gibi durumlarda eğer karşı bilgisayar virüslüyse, bizim belleğimize de geçiyor. Belleği virüslerden koruyacak bir yazılım veya yöntemler var mı? Ve önerdiğiniz yöntemler hangi işletim sistemleriyle çalışıyor?

"Taktığım bilgisayarda varsa benim belleğime de bulaşır." diye kesin bir şey yok aslında. Bugün virüslü bir bilgisayara format için taktığım belleğe hem takmadan önce hem de işim bittikten sonra tarama yaptım ve virüse rastlanmadı.

Bellekten geçer diyorsanız da USB belleği takacağınız bilgisayarda antivirüs yazılımı var ise yeni aygıtlara tarama yapacaktır zaten.

Direkt antivirüsü belleğemi yükleyeyim tam anlayamadım. Biraz açıklar mısınız?

Antivurus programini bellege yuklebilir misiniz bilmiyorum. Ama dedigim şey cok basit. Flash'a sag tik yapip tara diyorsunuz hepsi bu.

Dosya Ekleri

• 91e33bea-eb9d-4387-992e-c21f61fe0fab.jpg
    91e33bea-eb9d-4387-992e-c21f61fe0fab.jpg
    50,4 KB · Görüntüleme: 42
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı