USB bellek çalışmıyor

PatatesDomates35

Centipat
Daha fazla  
5 gün önce USB'yi güzelce kullanıyordum sıkıntı yoktu fakat arada bir algılamıyordu, onu da yeniden başlatıp çözüyordum ama 1 gün geçtikten sonra USB çalışmadı, denediğim program kalmadı. Biçimlendirmeye çalıştım disk yok dedi, içinde çok da önemli bir şey yok nasıl biçimlendirebilirim? USB 16 GB kullanmam gerekiyor, hızlı çözüm gerekli.😭

CMD ile sıfırlayabilirsin. Onun haricinde eğer USB hala algılanmıyorsa, Aygıt Yöneticisi üzerinden kontrol edebiliriz.

1. Aygıt Yöneticisini açın: Başlat menüsüne sağ tıklayın ve Aygıt Yöneticisi'ni seçin.
  2. USB denetleyicileri kısmına tıklayın.
  3. Eğer USB cihazı bir hata ile görünüyorsa, üzerine sağ tıklayın ve aygıtı kaldır seçeneğini seçin.
  4. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Windows, USB'yi yeniden algılamayı deneyecektir.
Eğer USB cihazı görünmüyorsa, "diğer aygıtlar" kategorisini kontrol edin. USB'niz buraya da eklenmiş olabilir.

Deniyorum şimdi.

Disk yok diyor ise sorun yazılımsal değil donanımsal olmalı.
Bu yüzden öneki mesajım donanımla ilgili. Donanımsal sorun çözülmeden yazılımsal çözüm mümkün olmaz.

Kanka USB harfi gözüküyor gizli öğeleri açınca ama verilere ulaşamıyorum ve biçimlendiremiyorum araştıracağım daha çok eskindende yazma koruması çıkmıştı Windows 7 varken onu düzeltmiştim.

Disk yok diyor ise sorun yazılımsal değil donanımsal olmalı.
Bu yüzden öneki mesajım donanımla ilgili. Donanımsal sorun çözülmeden yazılımsal çözüm mümkün olmaz.
Diski görebiliyor olsanız ama verilere ulaşamıyor veya biçimlendiremiyor olsanız yazılımsal çözümler önerilebilir.

Kanka daha demin

@VortexX0 ın dediğini 2 3 kere yaptım oldu gösterdi adıyla sorun var dedi ama elim çarptı USB yie gene 16 kere denemeden sonra hala olmuyor yani USB yarım yamalak çalışıyor USB'nin açamaz mıyım bilmiyorum çünkü metal yer bunda yok direk içi var (siyah 2 uzun 2 uzundan birazcık kısa) bir tane markadan hediye vermişlerdi hatırlamıyorum kanka yazılımsal çözüm nasıl yapacağım?​

CMD ile sıfırlayabilirsin. Onun haricinde eğer USB hala algılanmıyorsa, Aygıt Yöneticisi üzerinden kontrol edebiliriz.

1. Aygıt Yöneticisini açın: Başlat menüsüne sağ tıklayın ve Aygıt Yöneticisi'ni seçin.
  2. USB denetleyicileri kısmına tıklayın.
  3. Eğer USB cihazı bir hata ile görünüyorsa, üzerine sağ tıklayın ve Aygıtı kaldır seçeneğini seçin.
  4. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Windows, USB'yi yeniden algılamayı deneyecektir.
Eğer USB cihazı görünmüyorsa, "Diğer Aygıtlar" kategorisini kontrol edin. USB'niz buraya da eklenmiş olabilir.
knk usb yi çıkartcammı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı