USB Bellek "disk yerleştirin" hatası

• Konuyu başlatan finn1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 12.249

finn1

Hectopat
USB Belleğimi biçimlendiriyordum fakat çok yavaş ilerliyordu bende iptal etmek istedim. İptal tuşuna bastım fakat bellek kullanılamaz hale geldi. Diski açmaya çalıştığımda ise görseldeki hatayı alıyorum. USB Belleği bilgisayara takınca ses geliyor fakat görmüyor. İnternetten araştırdım fakat bir çözüm bulamadım. Diskparttan diski silmeyi denedim fakat diski görmediği için silemedim. Rufus ile biçimlendirmeyi denedim fakat belleği görmüyor.

1647993402463.png

1647993428215.png

Disk yönetiminde ise "Medya Yok" diyor.

USB Belleğimi biçimlendiriyordum fakat çok yavaş ilerliyordu bende iptal etmek istedim. İptal tuşuna bastım fakat bellek kullanılamaz hale geldi. Diski açmaya çalıştığımda ise görseldeki hatayı alıyorum. USB Belleği bilgisayara takınca ses geliyor fakat görmüyor. İnternetten araştırdım fakat bir çözüm bulamadım. Diskparttan diski silmeyi denedim fakat diski görmediği için silemedim. Rufus ile biçimlendirmeyi denedim fakat belleği görmüyor.

Eki Görüntüle 1339689

Eki Görüntüle 1339690

Windows logosu + R tuşuna basın. Ardından
  • diskpart
  • list disk
  • sel disk x (X bir sayıdır. List disk ibaresinden sonra boyutuna göre flash belleğiniz hangi sayının önündeyse o sayıyı yazacaksınız. Örneğin "disk 0 - size 930 GB, disk 1 - size 111 gb yazanlar, boyutlarından da anlaşılacağı gibi SSD ve HDD'dir. Flash belleğiniz kaç GB ise numarayı buna göre anlayabilirsiniz.)
  • clean
komutlarını tek tek yazın ve her bir komutun ardından "Enter" tuşuna basın. Ardından komut istemini kapatabilirsiniz.
Daha sonra USB'yi bilgisayardan çıkartın ve geri takın. Ardından "Bu Bilgisayar" sağ tık "Yönet / Disk Yönetimi" ve ayrılmamış siyahla belirtilmiş USB diskinize sağ tıklayın ve "Yeni Basit Birim" ibaresiyle devam edin. Her şey tamamlanıncaya kadar ilerleyin ve en sonunda yaklaşık 15-20 saniye sürecek bir biçimlendirme yapılacak. Burda da bekleyin. Bu süreden sonra diskiniz aktif olacaktır.

Eğer diskiniz aktif olmazsa marka belirtmeniz durumunda daha detaylı bir yardım sağlamaya çalışırım. Saygılarla...

Eki Görüntüle 1339689

Eki Görüntüle 1339690

Diskpart'ta nasıl görmüyor? Görmesi gerekli.

Bende hiç görünmüyordu. Aygıt yöneticisinden USB bölümünün sürücüsünü güncelledim gördü. Bu arada güncellemeden önce o bölümün üzerinde ünlem vardı. Bunu da deneyebilirsin.

• diskpart
  • list disk
  • sel disk x (X bir sayıdır. List disk ibaresinden sonra boyutuna göre flash belleğiniz hangi sayının önündeyse o sayıyı yazacaksınız. Örneğin "disk 0 - size 930 GB, disk 1 - size 111 gb yazanlar, boyutlarından da anlaşılacağı gibi SSD ve HDD'dir. Flash belleğiniz kaç GB ise numarayı buna göre anlayabilirsiniz.)
  • clean
komutlarını tek tek yazın ve her bir komutun ardından "Enter" tuşuna basın. Ardından komut istemini kapatabilirsiniz.
Daha sonra USB'yi bilgisayardan çıkartın ve geri takın. Ardından "Bu Bilgisayar" sağ tık "Yönet / Disk Yönetimi" ve ayrılmamış siyahla belirtilmiş USB diskinize sağ tıklayın ve "Yeni Basit Birim" ibaresiyle devam edin. Her şey tamamlanıncaya kadar ilerleyin ve en sonunda yaklaşık 15-20 saniye sürecek bir biçimlendirme yapılacak. Burda da bekleyin. Bu süreden sonra diskiniz aktif olacaktır.

Eğer diskiniz aktif olmazsa marka belirtmeniz durumunda daha detaylı bir yardım sağlamaya çalışırım. Saygılarla...

Diskpartta dediğinizi yapmayı denedim fakat görseldeki hatayı veriyor
1648059962227.png

• Diskpart
  • List disk
  • SEL disk X (X bir sayıdır. List disk ibaresinden sonra boyutuna göre flash belleğiniz hangi sayının önündeyse o sayıyı yazacaksınız. Örneğin "disk 0 - size 930 GB, disk 1 - size 111 GB yazanlar, boyutlarından da anlaşılacağı gibi SSD ve HDD'dir. Flash belleğiniz kaç GB ise numarayı buna göre anlayabilirsiniz.)
  • Clean
Komutlarını tek tek yazın ve her bir komutun ardından "Enter" tuşuna basın. Ardından komut istemini kapatabilirsiniz.
Daha sonra USB'yi bilgisayardan çıkartın ve geri takın. Ardından "Bu bilgisayar" sağ tık "Yönet / Disk Yönetimi" ve ayrılmamış siyahla belirtilmiş USB diskinize sağ tıklayın ve "Yeni Basit Birim" ibaresiyle devam edin. Her şey tamamlanıncaya kadar ilerleyin ve en sonunda yaklaşık 15-20 saniye sürecek bir biçimlendirme yapılacak. Burada da bekleyin. Bu süreden sonra diskiniz aktif olacaktır.

Teşekkürler sayende bende bu sorunu aştım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı