USB Bellek "disk yerleştirin" hatası

• Konuyu başlatan finn1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 12.172
Windows logosu + r tuşuna basın. Ardından.
  • Diskpart
  • List disk.
  • Sel disk X (X bir sayıdır. List disk ibaresinden sonra boyutuna göre flash belleğiniz hangi sayının önündeyse o sayıyı yazacaksınız. Örneğin "disk 0 - size 930 GB, disk 1 - size 111 GB yazanlar, boyutlarından da anlaşılacağı gibi SSD ve HDD'dir. Flash belleğiniz kaç GB ise numarayı buna göre anlayabilirsiniz.)
  • Clean
Komutlarını tek tek yazın ve her bir komutun ardından "enter" tuşuna basın. Ardından komut istemini kapatabilirsiniz.
Daha sonra USB'yi bilgisayardan çıkartın ve geri takın. Ardından "bu bilgisayar" sağ tık "yönet / disk yönetimi" ve ayrılmamış siyahla belirtilmiş USB diskinize sağ tıklayın ve "yeni basit birim" ibaresiyle devam edin. Her şey tamamlanıncaya kadar ilerleyin ve en sonunda yaklaşık 15-20 saniye sürecek bir biçimlendirme yapılacak. Burada da bekleyin. Bu süreden sonra diskiniz aktif olacaktır.

Eğer diskiniz aktif olmazsa marka belirtmeniz durumunda daha detaylı bir yardım sağlamaya çalışırım. Saygılarla...

Diskpart'ta nasıl görmüyor? Görmesi gerekli.

Dediğin her şeyi yaptım ama yine de bu hatayı verdi.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (8).png
    Ekran Görüntüsü (8).png
    115,6 KB · Görüntüleme: 172
  • Ekran Görüntüsü (9).png
    Ekran Görüntüsü (9).png
    116,3 KB · Görüntüleme: 176
Dediğin her şeyi yaptım ama yine de bu hatayı verdi.

Merhaba birkaç program deneyebiliriz. İlk başta en kolay olan Rufus programı ile bir format ISO'su bastırmanızı, bunu yaprken GPT birim değil de MBR birim olarak formatlamayı denemenizi rica ediyorum.

Hepsini denedim ama bir şey değişmiyor başka fikri olan var mı yoksa işi bitmiş midir bu USB'nin.

Dosya Ekleri

• 1728316704300.png
    1728316704300.png
    34,3 KB · Görüntüleme: 152
Konu neredeyse 1 senelik ama aynı dertten muzdaribim. Elimde bir flash var, hiç kullanamadım. Aldığım gibi erişilemez durumda. Şimdi işim düştü, hiçbir şekilde göremiyorum. Rufus üstünden, Disk Manager bölümünden de göremiyorum. Var mıdır etkili bir yöntem?

Ekran görüntüsü 2025-06-03 230514.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı