USB bellekte yazma koruması yok ama dosya atılmıyor

EFEprokingo

Decapat
Katılım
5 Mayıs 2021
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
USB bellek hangi marka olursa olsun bilgisayara takınca gözüküyor fakat dosya atılmıyor başka bir cihaza takılınca dosya atılabiliyor ne yapmam lazım?
 
Dosya ile alakalı olabilir mi? Başka bir usb belleğe de atılmıyorsa dosyanın kopyalanma izni vs. kapalı olabilir mi? Dosyaya sağ tıkla özellikler de güvenlik kısmında düzenle diyip everyone kullanıcısı ekle tüm izinleri ver de uygula de tamam de sonra tekrar dene atılıyor mu diye. Benim aklıma bu yöntem geldi dene bakalım.
 
Dosya ile alakalı olabilir mi? Başka bir USB belleğe de atılmıyorsa dosyanın kopyalanma izni vs. kapalı olabilir mi? Dosyaya sağ tıkla özellikler de güvenlik kısmında düzenle deyip everyone kullanıcısı ekle tüm izinleri ver de uygula de tamam de sonra tekrar dene atılıyor mu diye. Benim aklıma bu yöntem geldi dene bakalım.

Hayır aynı dosya farklı bir cihaz üzerinden atılabiliyor aynı zamanda dosya silme işlemi de yapılamıyor ve yazma koruması var hatası veriyor fakat yazma korumasını kapatacak her şeyi mekanik olsun yazılımsal olsun her şeyi yaptım fakat düzelmiyor.
 
Başka bir dosya göndermeye çalışsan yine aynı hatayı alıyor musun? Belki yazılımsal bir sorun da olabilir windowsun ayarlarından vs. Kaynaklanabilen.
 
Biraz araştırma sonucunda şu nedenlerle de olabileceği sonucuna ulaştım:
Antivirüs veya güvenlik duvarı yazılımı: Bilgisayarın antivirüs veya güvenlik duvarı yazılımı, dosya oluşturma işlemini engelliyor olabilir. Bu yazılımların ayarlarını kontrol ederek dosya oluşturma işlemlerini engelleyen bir özellik olup olmadığını kontrol edin.

Dosya sistemi sorunları: USB sürücünün dosya sistemi sorunları yaşıyor olabilir. USB sürücünün dosya sistemini kontrol etmek ve gerekirse düzeltmek için bir disk taraması yapın.

Başka bir uygulama tarafından kilitlenmiş olma: Dosya, başka bir uygulama tarafından kullanılıyor veya kilitlenmiş olabilir. Bu durumu kontrol etmek için Task Manager (Görev Yöneticisi) veya benzeri bir araç kullanarak aktif uygulamaları kontrol edin.

Onun dışında ben sorunun sistemin kurulu olduğu diskte ya da sistem dosyalarında olabileceğini düşünüyorum. Son çare yedekleme yapıp bir format atmayı denersin ondan sonra çözülür sorun büyük ihtimalle.
 

Geri
Yukarı