USB-C kablo tavsiyesi

• Konuyu başlatan count
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.808

count

Decapat
Merhaba, monitörü laptopa bağlamak için USB-C kabloya ihtiyacım var.

Bugüne kadar hep HDMI kablo kullanmıştım, USB-C kabloyu telefon şarj ederken kullanılan kısa bir kablo olarak biliyordum, HDMI'ı, DisplayPort'u vesaire geride bırakmış meğerse.

Aktarım için tavsiye edeceğiniz marka/model var mıdır? Ben kendim internette aratmak istesem nasıl aratacağım, USB-C diye yazınca kısa, basit, telefon şarjında kullanılan kablolar çıkıyor, bir USB-C kablonun görüntü aktarımı için uygun olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Biraz pahalı gelebilir ama kalitelisini kullanmak her zaman uzun vadede daha güvenilir. Ayrıca vaad ettiği tüm hızları da veren bir markadır.
Kesinlikle öyle, ugreen markasını ilk cat kablo ile deneyimlemiştim. Oynadığım oyunda ~(-5) ms fark ettirmişti.

Kesinlikle öyle, ugreen markasını ilk cat kablo ile deneyimlemiştim. Oynadığım oyunda ~(-5) ms fark ettirmişti.
Ben de sertifikalı olması ve bu güne kadar aldığım 2 farklı tip kablonun da gerçekten çok kaliteli olması nedeniyle Paugge tercih ediyorum görüntü aktarmada. Ama şarj, ethernet vs. konularda Ugreen ilk tercihimdir.

Biraz daha kurcaladım da her şarj ve data kablosu görüntü aktarımına uygun değil diye anladım. Özellikle thunderbolt diye mi aratmak lazım kablo için? (Ekteki görüntü bir alışveriş sitesindeki 100w şarj ve data kablosu olarak geçen bir kablo için satıcıya sorulmuş bir soru ve cevabı)

Dosya Ekleri

• Screenshot 2023-01-19 at 14-57-21 Ugreen Type-C to Type-C 100W Hızlı Şarj ve Data Kablosu 2 Fi...png
    Screenshot 2023-01-19 at 14-57-21 Ugreen Type-C to Type-C 100W Hızlı Şarj ve Data Kablosu 2 Fi...png
    29,7 KB · Görüntüleme: 70
Biraz daha kurcaladım da her şarj ve data kablosu görüntü aktarımına uygun değil diye anladım. Özellikle thunderbolt diye mi aratmak lazım kablo için? (Ekteki görüntü bir alışveriş sitesindeki 100w şarj ve data kablosu olarak geçen bir kablo için satıcıya sorulmuş bir soru ve cevabı)
Ürünün linkini de iletebilir misin? Ayrıca bütçen nedir?

Benim paylaştığım linkteki ürünü alabiliyorsan al derim. Alamıyorsan da bütçe belirtirsen bakabiliriz. Bu bahsettiğin yorumunu paylaştığın ürünün linkine de bakmak lazım. Hangi ürüne istinaden yapıldığı önemli yani.

Ürünün linkini de iletebilir misin? Ayrıca bütçen nedir?

Benim paylaştığım linkteki ürünü alabiliyorsan al derim. Alamıyorsan da bütçe belirtirsen bakabiliriz. Bu bahsettiğin yorumunu paylaştığın ürünün linkine de bakmak lazım. Hangi ürüne istinaden yapıldığı önemli yani.
https://www.hepsiburada.com/ugreen-...osu-2-metre-pm-HB000014MH4Q?magaza=Teknostore ürün bu, data kablosu deyince görüntü de iletir diye düşünmüştüm, satıcı iletmediğini söylemiş, o da yanılıyor olabilir tabi.

Bana 2 metrelik type-c to type-c görüntü kablosu lazım (Elimde 1 metrelik var, kısa kalıyor) sanırım 300-400 tl civarına uygun bir kablo bulabiliyorum, bu bütçeyi ayırabilirim, ben mümkünse kendim de ürünleri listeleyip incelemek istemiştim, o yüzden nasıl aratmak lazım diye öğrenmeye çalıştım.

Monitör modelin ne? Yani bir tek Type-c girişi yoksa monitörünün HDMI girişini kullanarak şu kabloyu gönül rahatlığıyla alabilirsin:

Dell g3223d, 165hz de 2k olarak kullanıyorum ama şöyle bir durum var, 2 monitör olarak kullanıyorum; laptopun hdmi çıkışı eski monitöre bağlı. Yeni monitörün hdmi girişi ise eski pcye bağlı.

Yani type c to type c kablosu lazım bana, başkası işimi görmeyecek. 😀

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı