USB çıkarırken "donanımı güvenle kaldır" bize ne sağlıyor?

schwero

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bu özelliği kullanan var mı? Ben yıllardır kullanmıyorum, direkt çekiyorum ve hiç bir sıkıntısını görmedim. Üreticinin bu özelliği koymasındaki amaç neyi garanti altına almaktır harbiden merak ediyorum :)

Şöyle bir metin buldum, sayende bende öğrendim :)

Donanımı Güvenle Kaldır Nedir?

Bilgisayara USB bağlantısı ile bağlanan bir depolama telefon veya Media aygıtı veya bir başka çevre birimi USB den aldığı bir güç , enerji ile çalışmaya başlar. USB üzerinden veri transferi alma verme veya yazma okuma işlemlerini gerçekleştirir. Bu aygıtların işleri bittikten sonra bilgisayardan doğrudan çıkarılması uzun vadede aygıtınızda sorunlara sebep olabilir. Bu yüzden Güvenle Kaldır işlemi ile bilgisayar ile Media aygıtı arasında güç kesilir ve bağlantı kesilmesi ile güvenli bir şekilde bilgisayarınızdan sökebiliriz.

Güvenle Kaldır Yapılmazsa Zararı Ne Olur?

Bilgisayar ile Media aygıtı arasında enerji akımını kesmezsek ve direk olarak bilgisayardan çıkardığımızda USB Flash bellek , harici disk veya hafıza kartları fiziksel zararlar görebilir, diskler RAW formatına dönüşerek bilgi kaybına yol açabilir böylece önemli bilgilerinizi kayıp edebilirsiniz. Bu nedenle çevre birimlerini bilgisayara bağladıktan sonra aygıtların korunması için mutlaka güvenli kaldır yaparak bilgisayarınızdan öyle çıkartın.

Bilgisayarı kapat demeden direk fişten çekmek gibi bir durum. Öyle yapıldığı zaman hata vermeye başlıyor bazı bellekler.

@Shadow Ryzen güvenle kaldırmadığım için HDD kutusunun kontrolcüsü arızalanmıştı. İsterseniz tokat atarak değil tekmeyle çıkarın siz.
HDD kutun dandikmiş kardeş ben USB'lerden bahsediyorum harici olmayan. Bir dahakine iyi bir kutu al ben tekmeyle çıkarırım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı