- Makaleler
- 26
Buradaki çoklayıcıyı almıştım yakın zamanda. Anakartta bulunan Type-C portuna takıyorum. Çalışırken gayet güzel bir şekilde çalışıyor, üstündeki bütün portları dolduruyorum bana mısın demiyor hiçbir güç kesilmesi kararsızlık olmuyor ancak sistemi kapatıyorum, belli bir süre geçip açtıktan sonra çoklayıcıya ne bağlıysa hiçbiri çalışmıyor. Çalışmadığını ise sistemin geç boot etmesinden anlıyorum, sol üstte tire işareti çıkıyor biraz bekliyor sonra normal boota devam ediyor. Düzgün çalışması için ise ya sistemi komple birkaç kere kapatıp açmam gerekiyor ya da çalışır durumda iken çoklayıcının kablosunu çıkartıp takıyorum ve normal sıkıntısız çalışmaya devam ediyor. Bazı zamanlar sistemi direkt kapatıp açınca yine sıkıntısız çalışıyor ancak uzun süre açmazsam sistemi o zaman bu durumlar oluyor. Acaba Windows'un hızlı başlatma zımbırığı etki ediyor olabilir mi? Hiç devre dışı bırakıp denemedim ancak aklımda bir tek bu var ya da BIOS'ta bununla ilgili bir ayar olabilir mi? Çoklayıcının çalışmasında hiçbir sorun yok, ürün sıkıntılı olsa normal çalışırken de bir şeyler olması gerekirdi. Dediğim gibi bütün portları dolduruyorum her bağladığım cihaz sorunsuz çalışıyor.