USB çoklayıcı sistem ilk açıldığında devreye girmiyor

Makaleler
26
Buradaki çoklayıcıyı almıştım yakın zamanda. Anakartta bulunan Type-C portuna takıyorum. Çalışırken gayet güzel bir şekilde çalışıyor, üstündeki bütün portları dolduruyorum bana mısın demiyor hiçbir güç kesilmesi kararsızlık olmuyor ancak sistemi kapatıyorum, belli bir süre geçip açtıktan sonra çoklayıcıya ne bağlıysa hiçbiri çalışmıyor. Çalışmadığını ise sistemin geç boot etmesinden anlıyorum, sol üstte tire işareti çıkıyor biraz bekliyor sonra normal boota devam ediyor. Düzgün çalışması için ise ya sistemi komple birkaç kere kapatıp açmam gerekiyor ya da çalışır durumda iken çoklayıcının kablosunu çıkartıp takıyorum ve normal sıkıntısız çalışmaya devam ediyor. Bazı zamanlar sistemi direkt kapatıp açınca yine sıkıntısız çalışıyor ancak uzun süre açmazsam sistemi o zaman bu durumlar oluyor. Acaba Windows'un hızlı başlatma zımbırığı etki ediyor olabilir mi? Hiç devre dışı bırakıp denemedim ancak aklımda bir tek bu var ya da BIOS'ta bununla ilgili bir ayar olabilir mi? Çoklayıcının çalışmasında hiçbir sorun yok, ürün sıkıntılı olsa normal çalışırken de bir şeyler olması gerekirdi. Dediğim gibi bütün portları dolduruyorum her bağladığım cihaz sorunsuz çalışıyor.

USB 2.0 veya 3.0 yuvası varsa onda bir deneyin hocam aynı sorunu klavyemin multimedya tuşlarında yaşıyorum çözümünü henüz bulamadım.

Çoklayıcıyı dene diyorsan maalesef, sadece Type-C portuna takabiliyorum. Cihazları diyorsan, onları zaten bunca zamandır USB portlarında kullandım hiç böyle sorun yaşamadım.

Çoklayıcıyı dene diyorsan maalesef, sadece Type-C portuna takabiliyorum. Cihazları diyorsan, onları zaten bunca zamandır USB portlarında kullandım hiç böyle sorun yaşamadım.

Anladım hocam, USB sürücüleri güncel mi ona göz atın bu arada genellikle bu tarz sorunlar Aygıt Yöneticisi'nden cihazın sürücüsünü kaldırıp cihazı tekrar takınca düzeliyor bir deneyin.

Anladım hocam, USB sürücüleri güncel mi ona göz atın bu arada genellikle bu tarz sorunlar Aygıt Yöneticisi'nden cihazın sürücüsünü kaldırıp cihazı tekrar takınca düzeliyor bir deneyin.

1685100135551.png

Bunun sürücüsü bu galiba. Windows kendisi kuruyor USB sürücülerini. AMD bir sürücü sağlamıyor.

1685100417475.png

Güncelmiş sürücü, çok da eski değil.

Ne yapıp ettiysem sorunu çözemedim ben de iade ettim direkt. Yerine Ugreen USB 3.0 4 Portlu Hub Çoklayıcı Siyah 50 cm Amazon.com.tr bunu alacağım. Type-C almak istemedim çünkü sorun Type-C ile alakalı olabilir.

Ugreen'i aldım, ürün aygıt yöneticisinde bile süper hızlı gözüküyor. 😎

1685521089276.png

Ürünü oldukça beğendim. Ucuz etin yahnisi yavan olurmuş diye boşuna söylememişler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı