USB device over current status detected will shutdown in 15 second

Makaleler
159
Yer
Bursa-İnegöl
Daha fazla  
Meslek
Pc Doktoru
Profil Kapağı
1524814261
Geçenlerde bir arkadaşıma Ryzen sistem toplamıştım. 5~6 aydır kullanıyor ve bugün aradı beni ve bilgisayarın açılmadığını sürekli kapandığını söyledi. Bıraktı kasayı bana biraz testler yaptım kısa devre olduğundan eminim. Uzay montajda sıkıntısız açılıyor, ancak kasaya monte edince aşağıdaki hatayı veriyor.

Usb device over current status detected will shutdown in 15 second

İnternette biraz dolaştım bu konuda millet ne yapmış diye. Anakartta USB adına hiçbir şey bırakmadım. Sadece anakarttaki USB'ler var. Kasayı komple söktüm geri topladım sorun devam ediyor. Dışarda çalışıyor kasada hata veriyor. Klavye ve fareyi söküp açınca açılıyor, sonra takıyorum yeniden başlat deyince yine aynı terane.

Hatta araştırırken bunu gördüm bir tebessüm ettim.
23.jpg

Uzay montajda sıkıntı yoksa her bir bileşeni (hatta vidaları) monte ederken adım adım denemen gerekiyor. Anakartın alt kısmı kasadan elektrik alıyor olabilir. Anakartı vidalamadan dene. Gazete, anakart kutusundan çıkan sünger veya antistatik poşet gibi malzemeler ile anakartın alt kısmını kapatıp kasaya oturtup dene. Kasanın ön panel USB/ses bağlantılarını takmadan dene. Güç kaynağını kasaya vidalamadan dışarıda dene.

Kısacası adım adım gidersen mutlaka sonuca ulaşırsın. Kolay gelsin.

Sonucu bildiririm. Adımları deneyeceğim.

Adımları denedim. Anakartı söküp altına antistatik poşet koydum vidaları sıkmadan çalışıyor bir vida bile sıkınca aynı hata devam ediyor. Sonra 2 vida sıktım çalıştı, reset attım aynı hata. PSU dışarı çıkardım değişen bir şey olmadı. Zaten en başta ön USB'leri iptal etmiştim. Şuan topladım kasayı açtım çalıştı, reset attım tekrar aynı hata. Resmen dalga geçiyor kasa benimle. Klavye ve fare USB olduğu için onları söküp açınca, açılıyor hatasız. Her açılışta bu adam klavye fare'yi sökecek mi. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı