USB formattan sonra sistemde birbirinden bağımsız oluşan sorunlar

Nvi3xx

Centipat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury (2x8) 16GB 3200MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston NV1 500GB NVMe M2
Ekran kartı
XFX Swift RX 6600 8GB
Anakart
ASUS Prime B450MK II
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500
Geçen gün sistemime USB ile Windows 10 Pro temiz kurulumu gerçekleştirmek istemiştim. Bu kurulumu Rufus adlı uygulama ve Windows 10 ISO dosyası ile yapacaktım. Başlangıçta ISO dosyası değil de RAR dosyası yüklenmişti ben de onu Rufus'da açmadan direk setupla kurmaya çalıştım fakat bir, iki Windows kurulum ekranından sonra kurulum başarısız bildirimi aldım. Sonrasında ISO dosyasını tekrar yüklemekle ve Rufus'taki işlemi yapmayla birlikte kurulumumu tekrar yapıp tamamladım (kurulumu yaparken bir kere hata bildirimi aldım fakat önemsemeden kapattım).sonrasında bilgisayarıma kullanmakta olduğum uygulamaları yüklemeye başladım, bunlar içerisinde herhangi virüslü bir program bulunmuyor(önceden de bilgisayarımda herhangi bir virüs olduğunu düşünmüyorum, performans kaybı veya farklı işkillendirecek bir sorun meydana gelmemişti, sadece hafızası dolduğu için ve bilmediğim klasörlere bazı dosyalar yüklendiği için format atma ihtiyacı hissettim) Brave, Steam, Epic Games, LightShot, Kaspersky Free, WinRAR, qBittorrent, OBS, Valorant gibi format öncesinde de kullandığım ve hiçbir sorun yaşamadığım programlardı bunlar. Fakat uygulamaları kullanmaya başladığımda şu tür sorunlarla karşılaştım;(bu arada formatımı dün gece 14.01.2024 saat 3 gibi yaptım)

1-Valorant'ta oyun içerisinde sesleri duyuyorum fakat oyun içerisinde takım arkadaşlarımın konuşma sesleri gelmiyor, Technopat Sosyal'inde aynı sorunla karşılaşan insanlar gördüm, sürücülerini güncellediklerini ve düzeldiğini yazmıştı, benimkiler güncel fakat sorun hala devam ediyor.
2-YouTube'da sürekli dinlediğim bir şarkı vardı, dün format attıktan sonra tekrar dinlemek istedim fakat dinlemeye devam ettiğimde ve hala, şarkıda, eskiden duymadığım alttaki bazı tınıları yüksek sesle duydum. Bunu daha iyi anlaşılması açısından şöyle anlatabilirim;
Kablolu kulaklık kullananlar veya kullanmış, kulaklığın girişini telefona tam oturtamadıklarında kulaklıktan ses geldiğini ama sözlü bir şarkının sözsüz olması veya şarkının altındaki bazı tınıların sadece kulaklığa geldiği deneyimini yaşamışlardır belki.
Önceden hiç böyle bir şey duymamıştım o yüzden yazmak istedim ve ilk fark ettiğim sorun da buydu.
3-OBS de ekran kaydı almaya çalışıyorum fakat görüntüyü sorunsuz bir şekilde alırken sesi alamıyorum. Yalnızca uygulama ses yakalama da ses geliyor onun dışında herhangi bir ses yok. İnternette bazı sorunlarda da fotoğraflarını atıp işaretlediğim yerlerdeki barlarda dalgalanma oluyordu yani sesin olduğu anlaşılıyordu fakatses gitmiyordu, ben de ise ses barlarında herhangi bir dalgalanma yok, yani OBS masaüstünde hiç ses algılamıyor demek oluyor bu.

Yazdıklarımın hepsi formattan sonra meydana geldiği için yazdım, tesadüfte olabilir.
Belki bunlar bir sorun bile değil, sorunsa da çok basit çözümleri vardır, ufak bir araştırmayla çözülebilirdir ama bulamadım ve buraya yazma gereksinimi duydum.
Umarım açıklayıcı olmuştur, şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    41,2 KB · Görüntüleme: 34
  • 2.png
    2.png
    67,4 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    39,4 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    20,3 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    195,4 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    37 KB · Görüntüleme: 29
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video işine yarayacaktır ben yazardım da bu video daha açıklayıcı neden setup olarak kurmaya çalıştın ki en büyük hatayı orada yapmışsın en iyi yöntem ISO'yu Rufus'la USB'ye yarazak atılan formattır.

@735998 zaten işlemi bu videodan yaptım, geçmişte de bilgisayarımda bir sorun olduğunda hep tecwormun videolarından çözüm bulmaya çalıştım. Videoda belirtilen gibi yaptığımı düşünüyorum ama Windows dosyasını RAR şeklinde yükledi ISO yerine. Sanırım tekrardan format atacağım.

@735998 zaten işlemi bu videodan yaptım, geçmişte de bilgisayarımda bir sorun olduğunda hep tecwormun videolarından çözüm bulmaya çalıştım. Videoda belirtilen gibi yaptığımı düşünüyorum ama Windows dosyasını RAR şeklinde yükledi ISO yerine. Sanırım tekrardan format atacağım.

Bekle biraz sana her şeyi anlatayım.

Windows 10 ISO dosyasını Microsoft'tan indiriyorsun çalıştırıp masaüstünü konum seçip kuruyorsun tabii ISO dosyası olarak ondan sonra Rufus'u indirip fllash diski takıyorsun 8 GB'den büyük olmalı masaüstündeki ISO dosyasını seçip yazdırıyorsun bölümlemenin GPT mi MBR mi olduğunu kontrol et bittikten sonra PC'yi yeniden başlatıp boot menüsüne gidiyorsun anakartının marka modeline göre değişir benim MSI marka F11 le oluyor UEFI olanı seçiyorsun yoksa düz flash adını seçip kuruluma başlıyorsun saat bölge klavye Windows 10 sürümü seçtikten sonra sadece Windows'u kur yazan yere tıklıyosun dosyaları saklayıp yükseltme yapmıyorsun bir sonraki sayfada gördüğün tüm her şeyi siliyorsun tek bir alan kalana kadar mesela 238.5 GB gibi ve kurulama başlıyorsun birkaç sefer yeniden başladıktan sonra sistem açılıyor ve temiz kurulum yapmış oluyorsun işim vardı kusura bakma biraz geç yazdım.

Aracı şimdi indirin kısmına tıklayacan yine rara olarak inerse dosyayı RAR'dan çıkart ya da RAR'ın içinden kur ama doğru dosyayı indirdiğine emin ol.

Son düzenleme:
@735998 yazınız için gerçekten çok teşekkürler fakat ben ilk yaptığım hatadan sonra formatımı attım. Benim asıl sorduğum altta yazdığım o üç problemin çözümü. Gene de çok teşekkürler.
Ayrıca az önce şunu da test ettim, biliyorsunuz AMD'nin ekran kartında ekran kaydı ve yayın seçeneği var, acaba oradan kayıt alırsam ses gelir mi diye baktım fakat oradan alınan kayıtta da herhangi bir ses bulunmuyor(masaüstü sesinden bahsediyorum, mikrofon kullanan biri değilim). Bu da ekstra bir bilgi olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı