USB Hub kullanımı zararlı mı?

Makaleler
5
Yer
𐰇𐱅𐰇𐰚𐰀𐰤𐱅𐰇𐰼𐰚𐰃𐰾𐱃𐰀𐰣
Masaüstü bilgisayarım var. RGB delisi olmamdan ötürü Mousepad'im bile RGB. Sonuç olarak bilgisayarıma USB ile bağlı olan cihazlar;
Klavye.
-mouse.
-mousepad.
-kulaklık.
-Webcam.
-Wi-Fi adaptör.
Sonuç olarak USB port sıkıntısı çekiyorum. Bir tane hoparlör almayı düşünüyorum ama bağlayacak port kalmadı. USB Hub kullanımı bilgisayara zarar verir mi? Alırsam da kullandığım ekipmanlardan hangilerini USB Hub'a bağlamalıyım? Ya da USB Hub alınır mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü bilgisayarım var. RGB delisi olmamdan ötürü Mousepad'im bile RGB. Sonuç olarak bilgisayarıma USB ile bağlı olan cihazlar;
Klavye.
-mouse.
-mousepad.
-kulaklık.
-Webcam.
-Wi-Fi adaptör.
Sonuç olarak USB port sıkıntısı çekiyorum. Bir tane hoparlör almayı düşünüyorum ama bağlayacak port kalmadı. USB Hub kullanımı bilgisayara zarar verir mi? Alırsam da kullandığım ekipmanlardan hangilerini USB Hub'a bağlamalıyım? Ya da USB Hub alınır mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
Güç kaynağı ayrı olan USB Hub lar kullanabilirsiniz. Her USB portu maksimum 1 amper akım verir. Eğer güç kaynağı ayrı olan Hub kullanırsanız daha sağlıklı olur.

Bildiğim kadarıyla USB hub üzerinden dosya aktarmaktan çok güç odaklı kullanırsanız (Birkaç telefonu şarj etmek vs) anakart üzerindeki bir çipte ısınma sorunu yaratıyormuş ve zarar veriyormuş. Yanlış bir bilgi olabilir lakin böyle biliyorum.

Bunları diğer hublardan ayıran nedir? Neden ayrı güç kaynağı var?
Daha fazla cihaz bağlayabilirsin. Bilgisayarın USB portları maksimum 1 Amper akım verir ancak usb bellek gibi düşük akım çeken cihazları bağlarsın. Adaptör olduğu zaman masaüstü usb vantilatör, usb lamba vesaire gibi fazla akım çeken cihazları da kullanabilmek için adaptörlü Hub gerekiyor.

Daha fazla cihaz bağlayabilirsin. Bilgisayarın USB portları maksimum 1 Amper akım verir ancak usb bellek gibi düşük akım çeken cihazları bağlarsın. Adaptör olduğu zaman masaüstü usb vantilatör, usb lamba vesaire gibi fazla akım çeken cihazları da kullanabilmek için adaptörlü Hub gerekiyor.
Teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı