Çözüldü USB Hub'ın bilgisayara bağlanan USB'sini söküp Type-C takılırsa çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MadenSuyuTR

Hectopat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
/ Excalibur G770 / 8 GB RAM / 4GB VRAM GTX1650 / 500GB M.2 SDD / İ5-12450H 2.50GHZ / Windows 11 Home /
Merhaba. Bir USB hubum var ben bilgisayara bağlanan USB'yi söküp Type-C takarsam çalışır mı? Yani Type-C'den USB yapacağım gibi düşünün.

Çözüm
Hocam artı, eksi ve dataları doğru taktığınız sürece evet olur. Ama USB 3.0 veya 2.0 durumuna dikkat edin bunu yaparken. Her uç aynı özellike olmuyor. Ama neden söküp uğraşıp riske giriyorsunuz ki? Basit bir dönüştürücü ile zaten kayıpsız bu işlemi yapabiliyosunuz:

Ben bunu kullanıyorum USB kablosu olan harici diskimi sadece type-c girişi olan Macbook'uma takarken. Hız kaybı da yaşamıyorum.
Hocam artı, eksi ve dataları doğru taktığınız sürece evet olur. Ama USB 3.0 veya 2.0 durumuna dikkat edin bunu yaparken. Her uç aynı özellike olmuyor. Ama neden söküp uğraşıp riske giriyorsunuz ki? Basit bir dönüştürücü ile zaten kayıpsız bu işlemi yapabiliyosunuz:

Ben bunu kullanıyorum USB kablosu olan harici diskimi sadece type-c girişi olan Macbook'uma takarken. Hız kaybı da yaşamıyorum.

Çözüm
Yok ben direkt kablolu olarak yapacağım.
O zaman kablo renklerine göre eşleştirmeniz yeterli. Her bir kabloyu lehimle sağlamlaştırarak birleştirmeniz daha iyi olacaktır. Lehimleyemiyorsanız bile ince makaronlarla her hattı ayrı ayrı makaronla izole edin ve sonra kablonun geneline uygun bir makaronla da son izolasyonu yapın. İnce kablolar olduğundan elektrik bantları zamanla kendi kendine salıyor ve temassızlık yaşatmaya başlıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı