Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hızlı açılan bir Windows istiyorsanız kurulumu UEFI olarak gerçekleÅtirmelisiniz. İÅte UEFI kurulum için Windows 10 USB hazırlama rehberimiz. UEFI, yani
Rufus kullanmana gerek yok. Microsoft'un sitesine gir Windows 10 indirme aracı var. Flaşı tak indirme aracını çalıştırıp Windows'u flaşa yazmasını bekle. Tahmini 10-20 dk sonra format için hazır olur. Devamını format nasıl atılır diye aratıp bulabilirsin. Rufus yöntemi eskidi artık. Orijinal Microsoft sitesinden yükle.
En basiti Rufus ile yapabilirsiniz.
Veya biraz bilginiz tecrübeniz varsa Ventoy vb araçlar var ve güzel iş çıkarıyorlar. Her seferinde Windows ISO dosyalarını sil yeniden yazma vb işlemler yapmaya gerek yok. Düz Windows ISO dosyasını içine at geç USB'yi seç format işlemini başlat geç vs...
Rufus ile...
Önce bunları yapın sonra format işlemini başlatın (isteğe bağlı)
Windows 10-11 kurulum sırasında Microsoft hesabı ve internet zorunluluğunu iptal etmek için
F5
Geçici kontol ayarları
Hocam videoyu izledim ilk defa format atıcamda ben pek anlamıyorum bu işlerden. Mesela SSD'ye nasıl kuracağım Windows'u? Bu görseldeki ekranda ne yapacağım. Ben bir kere CMD ile format attım bu ekranda en fazla toplam alan hangisiyse onun dışında hepsini sildim.