USB ile laptopa harici ekran kartı bağlamak

GiSpam

Hectopat
Daha fazla  
USB ile dizüstü bilgisayara ekran kartı bağlamak mümkün mü? Var mı bir dönüştürücü falan? Bir tarafa ekran kartını takacağım diğer tarafı USB olacak. USB'yi bilgisayara bağlayacağım. Öyle yaparak ekran kartını kullanabilir miyim?

E-GPU olayını diyorsanız hiç bulaşmayın. Thunderbolt çıkışı ile yapılabiliyor ama şuana kadar sorunsuz çalıştıranı görmedim. Wrilles kartını söküpte yapılabilir ancak onu yapacağınıza yeni makine alırsınız. USB 2.0 veya 3.0 ile o kadar veriyi işlemek hayal olur.

Elimde eski bir ekran kartı ve dizüstü bilgisayar var ne yapıcağımı bilemiyorum ikisiylede ondan böyle bir şey denemeyi düşündümde neyse olcak iş gibi değil

Aynen biraz araştırdım masraflı işmiş değmez o laptop ve ekran kartı için.

Dizüstü cihazınızın işlemcisi darboğazın kralını yapacak. e-GPU'ya sarf edeceğiniz aparat, güç kaynağı ve ekran kartı masrafını sanırım söylememe gerek yok. Bu üçlüye yapacağınız masraf ile temiz ikinci el bir laptop veya kasa bulabilirsiniz. e-GPU işlemcisi güçlü mobil cihazlar için ortalama bir çözüm sunar.

Arkadaşların söylediklerine katılıyorum. Ben de 8 yıllık dizüstünü geliştiriyorum, işlemci çıkabiliyorsa chipset'in desteklediği daha yüksek model ve entegre görüntü bağdaştırıcısı bulunan bir işlemci alıp takmayı deneyebilirsin.

Bakarım bi ama hiç uğraşmaya değmez bence birde maliyeti falanda fazlaymış laptop zaten eski.

Hocam bu hususta aklıma bir soru takıldı, müsaadenizle sormak istiyorum. Şuan ekran kartını uzaktan bağlamamızı yarayan Riser lar hep USB 3.0 üzerinden veri aktarıyor. PCI-E Express x1 'den x16 ya veri aktarımı sağlayan dönüştürücülerden bahsediyorum. Peki bu kadar veriyi o sistem nasıl aktarıyor USB 3.0 üzerinden. http://img.dxcdn.com/productimages/sku_463316_1.jpg şekildeki dönüştürücü molex ile PSU üzerinden güç alıp sadece USB 3.0 kablo üzerinden veri aktarımı yapıyor, bunun nasıl mümkün olduğunu soracaktım eğer bir bilginiz var ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…