Çözüldü USB/ISO olmadan format atma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LiteJenxi

Hectopat
Yer
Esenyurt,Istanbul
Merhaba, bilgisayarımda daha önceden M.2 üzerine kurulu Windows 11 vardı ve bir takım sebeplerden dolayı 10'a geçtim. Kurulum sonrası SATA SSD'me bağlı bir bölüm olduğunu gördüm. Boştur diye sildim ve bilgisayar açılmamaya başladı. Şimdide elimde ne format USB'si ne de bir şey var. Arkadaşlarımdan yardım istiyorum fakat kabul etmiyorlar, bilgisayarcıyada götürmek istemiyorum. Bende daha öncesinde 32 GB'lık bir USB'nin içinde Windows to GO vardı, ama 32 GB olduğu için bir şeye yaramıyor, ISO yazdıramıyorum, dosya indiremiyorum. Telefondan yazdırdığım zaman kurulum ekranında disklerim görünmüyor.(işlemci AMD) ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Öncelikle bir tane bilgisayar bulman lazım. Bir tane de USB bellek en az 8 GB olanından. Ardından buradaki Windows 10 ISO indirip, Rufus programını de indirdikten sonra PC'ye takılı olan flash belleğe ISO dosyasını direkt olarak yazdırmayı dene. Yazdırma başlamadan önce flash bellek Rufus tarafından biçimlendirilecektir. Yazdırma işlemi tamamlanınca flash belleği kendi bilgisayarına takıp, bilgisayarı başlattığında BIOS'a hangi tuş ile girebiliyorsan (genelde del, F1, F10, F12 olur) BIOS'a girip BOOT kısmında ilk sıraya bu flash belleği alıp F10 + enter yapmalısın. Daha sonra bilgisayar flash belleğinden başlayacak ve format ekranına yönlendirileceksiniz.
Öncelikle bir tane bilgisayar bulman lazım. Bir tane de USB bellek en az 8 GB olanından. Ardından buradaki Windows 10 ISO indirip, Rufus programını de indirdikten sonra PC'ye takılı olan flash belleğe ISO dosyasını direkt olarak yazdırmayı dene. Yazdırma başlamadan önce flash bellek Rufus tarafından biçimlendirilecektir. Yazdırma işlemi tamamlanınca flash belleği kendi bilgisayarına takıp, bilgisayarı başlattığında BIOS'a hangi tuş ile girebiliyorsan (genelde del, F1, F10, F12 olur) BIOS'a girip BOOT kısmında ilk sıraya bu flash belleği alıp F10 + enter yapmalısın. Daha sonra bilgisayar flash belleğinden başlayacak ve format ekranına yönlendirileceksiniz.

Çözüm
Zaten konuyu açma sebebim bilgisayar bulamadığım. Yoksa anlattıklarını bende biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…