USB kablosunu sürekli takıp çıkarmak zarar verir mi?

neonys123

Decapat
Katılım
17 Ağustos 2018
Mesajlar
29
Merhabalar, abim ile aynı bilgisayarı kullanıyoruz fakat kulaklık ve fareyi farklı kullanıyoruz. 4 saatlik bir süremiz var. Bu 4 saat bittiği zaman ben kulaklığımı ve faremi çıkartıyorum, abim kendi faresini takıyor. Sorum şu olacak: Kabloyu bu kadar fazla tak çıkar yapmak cihazların ömrünü kısaltır mı? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Portlar zamanla esneyip işlevlerini yitirebiliyor. Bu taktığınız cihazlar için de geçerli. Fakat bu çok uzun zaman da alabilir 4-5 sene gibi.
 
Kulaklık jakında sorun olmaz nazik çıkartırsan fakat USB için durum farklı. USB'lerde 5V çıkış var. Hatta 3.1 ise daha fazla. Enerjiye bağlı bir aygıtı gücünü kesmeden takıp çıkardıkça ya aygıtın USB alıcısına ya da PC'nin USB yuvasına zarar verirsiniz. Bu durum bilgisayarı normal kapatmadan fişini çekerek kapatıp açmaya benziyor. Benim bilgisayar 5 yıllık tüm USB'lerinde sorun var. Başka hiçbir yerinde sorun yok. Kamera, harici disk gibi aygıtların güvenli kaldırdan kaldırılması gerektiğini çoğu kişi biliyordur ancak bazı aygıtlarda o seçenek çıkmıyor ve aygıt enerjiye bağlıyken kesiyorsunuz. Bence ya aygıtı kapatıp çıkartın, ya da yapamıyorsanız PC'yi kapatıp USB'yi çıkartın.
 

Geri
Yukarı