USB olmadan Windows yüklemek mümkün mü?

Lucy01

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Linux kullanıyorum, şu anda USB'm kayıp bu yüzden işletim sistemi yükleyemiyorum, Linux'ta EasyBCD gibi programlar var mı kullanabileceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz uzun bir yöntem ama işe yarayacaktır. Sanal makine indir. Windows ISO dosyanı Microsoft'un sitesinden indir. Windows kuracağın diski sanal makineye bağla. Windows ISO dosyanı da bağla. Sanal makineyi çalıştır. Windows kurulumunu bağladığın diske yap. Kurulum bitip sistem yeniden başlatılacağı zaman sistemi kapat. Ve sistemini Windows'u kurduğun disk üzerinden başlat.

Hocam iki farklı işletim sistemi ve iki farklı çekirdek USB olmadan geçebileceğini düşünmüyorum Windows'tan Windows'a USB'siz geçerken çekirdekler aynı olduğu için sorunsuz gelebiliyoruz ISO'nun içinde olan .exe dosyasını çalıştırabilir iseniz belki.

Biraz uzun bir yöntem ama işe yarayacaktır. Sanal makine indir. Windows ISO dosyanı Microsoft'un sitesinden indir. Windows kuracağın diski sanal makineye bağla. Windows ISO dosyanı da bağla. Sanal makineyi çalıştır. Windows kurulumunu bağladığın diske yap. Kurulum bitip sistem yeniden başlatılacağı zaman sistemi kapat. Ve sistemini Windows'u kurduğun disk üzerinden başlat.

Hocam bu yöntem sorun çıkarabilir sanal makineye kurduğumuzda driverlari farklı olur çalışmama ihtimali var.

Hocam bu yöntem sorun çıkarabilir sanal makineye kurduğumuzda driverlari farklı olur çalışmama ihtimali var.
O yüzden yeniden başlatma sırasında sanal makineyi kapatmasını söyledim. Windows dosyaları diske kurulduktan sonra sistemini o diskten çalıştırırsa sorun olmayacağını düşünüyorum.

Sanal makine sürücüleri farklı dolayısıyla problem çıkar.

Sistem kurulum aşamasında da bazı driverları yükler. Dolayısıyla problemli bir yol.
Driver kursa bile Windows yeni bir donanım algıladığı zaman sistemi ona göre uyarlıyor. Zaten normalde İntel'den AMD bir sisteme geçersen ve diski formatlamazsan Windows başlangıçta donanım değişikliğinden ötürü sistemi ayarlıyor ve bunu da bildiriyor. Sistem bu şekilde açılacaktır. Öyle abartı sorun yaratacak bir yol değil. Elimizde USB yok. En ideal yolu önerdim.

Dual sistem mi yapacaksınız ?
Bilmediğim veya genelde kullanılmayan bir metodu öğrenmek beni mutlu eder, acaba mümkün mü diye saatlerce hatta günlerce uğraşabilirim.
Böyle bir amacınız yok ise USB temin edin zira kurulumu başarsanız, windows açılsa bile bazı şeylerin olması gerekenden farklı olacağına inanıyorum. Pekçok şey olabilir ama örneğin kurtarma bölümü hiç olmayabilir veya çalışmayabilir, GPT değil MBR olabilir vsvs.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı