Arkadaşlar foruma epeydir girmiyordum ancak üzücü "USB over current status detected System will shutdown in 15 seconds" deneyimimi paylaşıp belki başkalarına bir faydam dokunur diyerek gelmiştim. Fakat bir iki ekstra görmediğim başlığa göz gezdirip son vazifeyi yapayım derken mutlu sona ulaştım. İnanılmaz şoktayım!
Geçtiğimiz perşembe günü bir masaüstü sistem aldım X4 860 işlemci, 12 GB RAM ve VGA monitörüyle. Niyetim aynı watt değerindeki biraz daha iyi ekran kartımı ona takıp, frekansı da uyumluysa fazla RAM'i eski PC'ye aktarmaktı. (epey eski ve ısınmadan kapanan laptoplardan kurtulma amaçlı 2.PC'yi aldım. İşin aslı biri sadece televizyona bakma amaçlı duruyordu)
RAM frekansını kontrol edip, çıkarıp tekrar takma işlemlerinden sonra ve kendi ekran kartımı takınca bilgisayarı çalıştıramadım. "USB over current status detected System will shutdown in 15 seconds" uyarısı üzerine, (ilaveten İngilizce "anakarta zarar vermemesi amacıyla" yazdığını hatırlıyorum)
-USB'leri çıkartıp. Tekrar denedim. Aynı uyarıyı aldım.
-Neticede değiştirdiğim tek şey ekran kartı deyip eskisini taktım. Olmadı. (aynı watt değerinde ekran kartı)
-BIOS pilini çıkarıp yeniden başlattım olmadı.
-Söküp çıkardığım RAM'i iyi takmadım mı acaba diye bir daha taktım ve ekrana görüntü bile gelmedi. Sadece Power'dan işlemciden gelen fan sesiyle baş başa kaldım.
İçimde inanılmaz bir panik havası oluştu. San ki yanlış bir şey yapıp söylediği gibi anakarta zarar vermişim dedim. Çünkü artık görüntü de gelmiyordu. Büyük olasılıkla aynı RAM'i hiç takmadan çalıştırmayı da denedim ama o kadar korktum panik yaşadım ki hatırlamıyorum.
2 gün boyunca stresin verdiği etkiyle bir şey yapamadım bilgisayara. Kendimi parçalarını kullanırım düşüncesiyle teselli etmeye başladım. Bozulduğunu kabullenip yine de konuyla ilgili ufak çaplı bilgi edinmeye devam ettim.
-Ön tarafa giden USB kablolarını hem öne bağlantısını hem de anakarta bağlantısı çıkardım. Halen görüntü yok
-Fiş gücü kapalı vaziyette Açma tuşuna 2 defa uzun basma durumlarını da denedim. Halen görüntü yok
-RAM'leri tek tek ve yerlerini değiştirerek hiç UMMADIĞIM BİR ŞEKİLDE SONUCA ULAŞTIM. Çünkü beni yanıltan RAM tırnaklarından biri kırıktı. Dolayısıyla RAM'leri takarken tırnaklar yerine kendisi oturmadan denemelerim olmuştur. (Kasayı kuran kişi ekstra havalandırma fanını o kadar bitiştirmiş ki bir RAM tırnağını muhtemelen o sırada kırmış, diğer RAM'in tırnağınaysa zor ulaşılıyordu)
Halen inanamıyorum arkadaşlar, sizlerde tüm ihtimalleri denemeyi ihmal etmeyin. Ben ümidimi kesmiştim ve üzücü over USB deteced deneyimim başlığı açacaktım oysaki
Bu arada bilgisayar yıllardır içi açılmadığı için tarihi eser gibi tozlanmıştı. Abartmıyorum bir örümcek çıktı içinden ne rahatsız ediyon der gibi geri girdi. Şevkim kırılacak kadar tozluydu