USB portlarını programsız şifrelemek mümkün mü?

Spectral Fiend

Hectopat
Selamlar,
USB portlarımı, program kullanmadan şifrelemek mümkün mü öğrenmek istiyorum.
gpedit.msc ile sistem ayarlarından erişimi tamamen engelleyebiliyoruz veya açabiliyoruz. Fakat device takıldığında Windows'un bir şifre istemesini sağlayamadım, böyle bir özelliği var mıdır?

1641755112516.png

Şimdiden teşekkürler.

Biraz zayıf, ama aklınızda bulunsun diye bir fikrim var.Sadece kullanmadığınızda aygıt yöneticisinden disable ederek basit ama uğraştırıcı bir çözüm yapabilirsiniz.

Artı -1 Eksi
Dediğim gibi zayıf ve uğraştırıcı bir çözüm ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi BitLocker ile yapılabiliyormuş galiba. Küçük çaplı bir araştırma yaptığımda karşıma çıktı.
Cevabınız için teşekkür ederim, o pek kalıcı bir çözüm gibi gelmiyor. Login olan veya safe mode'da giren kişi tekrardan aktif edebilir.

Dediğim gibi zayıf ve uğraştırıcı bir çözüm ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi BitLocker ile yapılabiliyormuş galiba. Küçük çaplı bir araştırma yaptığımda karşıma çıktı.

Benim araştırmalarıma göre de BitLocker usb portlarını değil deviceları şifreliyor. Siz nasıl buldunuz?
Küçük çaplı araştırmanızda karşınıza çıkan bilgileri paylaşırsanız, hem ben hem de forumdaki konuyu okuma ihtimali olan binlerce kişi faydalanabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı