Claiser'7
Decapat
Merhabalar , uzun bir süre öncesinde 2. el bir sistem almıştım. Bu süre zarfında bilgisayarımın tek hatası olan ses girişlerinin tümünün bozuk olduğunu aldığım zaman öğrendim. Daha sonrasında bilgisayarı satan elemana ulaştığımda bana 30 TL'lik bir ses kartı yolladı (6 kanallı). Her neyse kulaklık, hoparlör ve diğer yeşil jaklı ürünlerde cızırtı neyin hiçbir sorun yaşamıyordum (sorun pembe jak). Bir kulaklıklı mikrofon ile sesi nasıl verdiğini nasıl mikrofonun çalıştığını denediğimde kulaklık başarılı, mikrofon radyo dalgasından hallice bir biçimde ses yayıyor ve defalarca sövmeme neden oluyordu. Bunun yüzünden ise yakında bir arkadaşım olan bilgisayar tamircisi bir abiye gittim. O da bana USB ses kartı almamı söyledi ve onunda dediğini yaptım. Yaklaşık 1 yıldır üşenip sökmeye üşendiğim ilk PCI ses kartım bir anda kontrolü ele geçirdi (2 ses kartı da aynı anda takılı arkadaşlar) ben mikrofonumu takmaya çalıştığım USB ses kartı birazcık baskıyla sokuşturma girişimimden sonra ses ve sesle alakalı her şeyim PCI ses kartıma geçti (önceden hatta ve kata usb ses kartıydı). Ben ne kadar USB ses kartını takarsam takayım hiçbir türlü tek bir tepki bile vermedi bilgisayarım. Bir Aygıt Yöneticisi'ne bakayım dedikten sonra baktım ki USB ses kartı ürünüm artık bilinmez sembolü almış (sarı bir üçgen içinde siyah ünlem). Güncelleme deneyimlerimin sonunda da bir sonuç alamaz durumda olunca ise başlarım bu işe deyip arkadaki PCI girişini kullanmak zorunda kaldım. Ne olur bana yardımcı olun çıkamaz durumda kaldım bu işin içinden. Önceden USB ses kartının driveri günceldi. Bütün olaylar 1 dakikalık bir beyin fırtınası sonucunda 4,5 saat hatta daha bile fazla beni kilitleyecek şekile dönüşecek bir probleme dönüştü.