USB Tethering ile virüs bulaşır mı?

807425

Picopat
Selam arkadaşlar, size 3-4 tane sorum olacak. Evet hayır şeklinde belirterek de cevaplayabilirsiniz aslında.
Çalıştığımız bilgisayarcıda değiş tokuş yaptığımız veya bize verilen eski bilgisayar kasalarının parçalarını değiştirerek ve deneyerek satışa koyuyoruz.

1-) Genellikle Windows 7 oluyor. Wi-Fi sürücüsü olmadığı için ve Windows Update'leri yapmak için bu yüzden USB Tethering yapıyoruz, benim telefonumla 2 kasaya USB Tethering yaptık ben Samsung kullanıyorum, bilgisayarda herhangi bir virüs şüphem yok merak ediyorum sadece ne olur ne olmaz diye, buradan virüs bulaşır mı?

2-) USB Tethering yaptığımız sırada bilgisayar telefona dosyalar aktarabilir mi? Hani işte bilgisayara taktığımız için otomatik yüklenen dosyalar falan. Ayrıca bugün benim telefonumdan USB Tethering ile Windows güncellemelerini yaparken yapılan güncelleştirmeler arasında şunu gördüm "Samsung electronics technologies co. USB 2.16.." böyle bir şeyler yazıyordu, bu yüzden şuphelendim ancak güncellemeleri yaptığımız bilgisayarın hard disk markası da Samsung. Bu hard disk için mi güncellemeydi yoksa telefonum için mi veya telefonuma mı bir şey yüklendi? Eğer hard disk ile alakalı ise "USB 2.16" ibaresi ne içindi?

3-) Telefonumu hangi antivirüs ile taratabilirim. Kaspersky iyi midir?

Not: İlk 2 sorunun cevabı bu notumla değişebilir diye düşünüyorum. Ayarlardan "mobil veri ve internet paylaşımı" kısmından USB Tethering yapıyoruz bildiğiniz gibi. Ben 2 bilgisayarada telefonumu taktıktan sonra işte cihaz depolamanıza erişebilsin mi? Tarzı bildirimde ıptal'e tıkladım. Ayrıca ayarlarda "USB bağlantısı şunun için kullanılsın:" alanında seçim yapıyorduk orada da sadece "USB bağlanma"yı seçmiştim. Cevaplarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı