USB Type-C dock ses, HDMI ve VGA çalışmıyor

Nonjekal

Centipat
Daha fazla  

İlandaki ürünü aldım ancak bilgisayarımda Type-C olmadığından dolayı Type-A to Type-C adaptör ile kullanıyorum. Ethernet USB portları ve SD kart okuyucu çalışıyor fakat ses HDMI ve VGA aygıt yöneticisinde dahi görülmüyor. Bunun sebebi dönüştürücü kullanmam mıdır yoksa herhangi bir bir driver mı gerekiyor? Daha önce kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim.

USB Type-C üzerinden çalışan Dock'lar genellikle USB-C'nin DisplayPort Alt Mode (DP Alt Mode) ve ses aktarım desteğini kullanarak görüntü ve sesi iletir. Ancak, USB-A portu bu teknolojileri desteklemez, bu yüzden HDMI ve VGA çıkışlarının çalışmaması normaldir.

USB-A, DisplayPort Alt Mode desteklemez → Görüntü çıkışı için gerekli olan bu teknoloji sadece USB-C üzerinden çalışır. USB-A'dan USB-C'ye dönüştürücü kullanıldığında bu sinyal aktarılamaz.
USB-A, ses sinyali taşımaz → USB-C Dock'lar genellikle ses sinyalini de Type-C üzerinden iletir. USB-A dönüştürücü kullanıldığında, Dock'un bu özelliği çalışmaz.

Teşekkürler acaba PCI-e Type-C bir adaptör alsamn çalışır mı acaba?

Teşekkürler acaba PCI-e Type-C bir adaptör alsamn çalışır mı acaba?

Hocam cevaplar GPT'den alinma tamamen dogru olmayabilir siz yine de kendi arastirmanizi yapin
PCI-e Kartın "DisplayPort Alt Mode" Desteği Olmalı
  • Standart PCI-e USB-C kartları sadece veri ve güç aktarımı yapar.
  • Eğer HDMI/VGA çıkışının çalışmasını istiyorsanız, kartın DisplayPort Alt Mode (DP Alt Mode) desteklemesi gerekir.
  • Özellikle "USB-C DP Alt Mode" destekli modelleri araştırmalısınız.

• Power Delivery (PD) Desteği Olmalı
    • Eğer Dock'unuz güç de sağlıyorsa, PCI-e kartın yeterli güç sağlayıp sağlamadığını kontrol edin.
    • Bazı kartlar yalnızca veri ve düşük güç sağlar, bu durumda Dock'un bazı özellikleri çalışmayabilir.
  • Driver Gereksinimleri
    • Çoğu PCI-e USB-C kartı, işletim sistemi tarafından otomatik tanınır, ancak DP Alt Mode veya DisplayLink destekli bir model alıyorsanız, ekstra sürücüler yüklemeniz gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…